ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σταυρέλης: “Τινάζει” στον αέρα έργα 6 εκατ. ευρώ στην Κόρινθο, η κατάργηση του “Φιλόδημου”

0

Στον αέρα τινάζονται έργα προϋπολογισμού άνω των έξι εκατ. ευρώ, στον δήμο Κορινθίων, εξ αιτίας της κατάργησης του προγράμματος «Φιλόδημος» που προωθεί η κυβέρνηση. Στην διαπίστωση αυτή φαίνεται να καταλήγει ο έμπειρος αυτοδιοικητικός και επικεφαλής της παράταξης «Πνοή Δημιουργίας» Νίκος Σταυρέλης, σε ανακοίνωση την οποία εξέδωσε. Μάλιστα, υπερασπίστηκε το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και ΙΙ που σχεδίασε και ενέκρινε η προηγούμενη κυβέρνηση, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «είναι ό,τι καλύτερο έχει υπάρξει στη τοπική αυτοδιοίκηση τουλάχιστον στην τελευταία 30ετία και σε υποδομές και σε αναπλάσεις».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρέλης είναι πολλά τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την στιγμή και είναι ενταγμένα στον Φιλόδημο. Άλλα εκτελούνται, άλλα είναι σε φάση συμβασιοποίησης, άλλα σε φάση διαγωνισμού και άλλα έτοιμα για δημοπράτηση. Συγκεκριμένα στον δήμο Κορινθίων είναι ενταγμένα στον Φιλόδημο:

1. Η διαδικτύωση αγωγών ύδρευσης Δήμου Κορινθίων (Β΄ φάση) 3.000.000 € (ένταξη από 7/6/19). Είναι έτοιμο για δημοπράτηση από την ΔΕΥΑΚ. Πρόκειται για το έργο κατασκευής αγωγών ύδρευσης από τις Αρχαίες Κλεωνές, Σπαθοβούνι, Βεληνιάτικα, Άσσο, Κόρινθο που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα επάρκειας πόσιμου νερού στην περιοχή της δημοτικής ενότητας Άσσου-Λεχαίου, αλλά και η κατασκευή ομοίως αγωγών από Αρχαίες Κλεωνές σε Κουταλά, Σπαθοβούνι, Άγιο Βασίλειο, Χιλιομόδι.

2. Η αγροτική οδοποιία Δ.Κ. Σοφικού 680.000 € (ένταξη 20/12/2018). Έγινε ο διαγωνισμός, κατακυρώθηκε το αποτέλεσμα, αναμένεται η υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο.Πρόκειται για το έργο ολοκλήρωσης του δρόμου προς το παραθαλάσσιο Κιουρκάτι.

3. Η προμήθεια τριαξονικού φορτηγού και ημιφορτηγού 235.000 € (ένταξη 31/10/2018). Έγινε ο διαγωνισμός.Είναι σε φάση αξιολόγησης.

4. Η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών 468.581 € (ένταξη από 20/9/2018). Ήδη υλοποιείται η σύμβαση και έχουν τοποθετηθεί οι περισσότερες παιδικές χαρές.

5. Η ανάπλαση εισόδων και πεζοδρομίων πόλεως Κορίνθου 807.200 € (ένταξη από 19/4/2019). Δεν έχει δημοπρατηθεί ακόμα.

6. Η αποκατάσταση παλαιάς αποθήκης Άσσου σε πολιτιστικό κέντρο 850.000 €. Έχει υποβληθεί αίτημα σε Πρόσκληση και δεν έχει εγκριθεί ακόμα η ένταξη.

7. Η εκπόνηση μελετών και υλοποίηση μέτρων και μέσων πυροπροστασίας στις σχολικές μονάδες 285.520 €.Έχει υποβληθεί αίτημα σε Πρόσκληση του Υπουργείου και αναμένεται η ένταξη.

Ο κ. Σταυρέλης αναφέρει ακόμη πως διατηρεί «πολλές επιφυλάξεις για τα νούμερα που ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος (έγκριση 134 εκατομ. σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και ένταξη έργων 1,4 δισ. (δηλαδή overbooking). Αλλά και έτσι να είναι ο υπουργός τώρα το θυμήθηκε; Πέντε μήνες μετά τις εκλογές που είναι στην Κυβέρνηση; Και προς τι τότε η τροποποίηση του Σεπτεμβρίου για εντάξεις νέων έργων; Προς τι οι πρόσφατες προσκλήσεις για εντάξεις νέων έργων (παράδειγμα ο Δήμος Κορινθίων υποβάλλει αύριο πρόταση για τοποθέτηση στεγάστρων στις στάσεις των λεωφορείων για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού 49.910 €; Κάτι δεν πάει καλά…», καταλήγει ο κ. Σταυρέλης.

Νίκη Γκιώνη σε βάρος του Καζίνο Λουτρακίου – Κέρδισε 2,8 εκατ. ευρώ!

Previous article

Στην Καλαμάτα είπαν “ΟΧΙ” στην πιλοτική εφαρμογή του 5G!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.