ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Μήνυμα Σδράλη στον Μανάβη: «Μην ψάχνετε για αποδιοπομπαίους τράγους!»

0

Με ανακοίνωσή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου-Βόχας Μιχάλης Σδράλης απαντά στο δελτίο τύπου του Θ. Μανάβη και στους λόγους τους οποίους επικαλέστηκε για το γεγονός ότι η αντιπολίτευση «ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ αποφάσισε» να απέχει από την κρίσιμη συνεδρίαση συζήτησης του προϋπολογισμού του δήμου Βέλου-Βόχας.

Ο Μιχάλης Σδράλης επισημαίνει το γεγονός ότι επί 6 χρόνια, που είναι ο ίδιος πρόεδρος, οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου γίνονται Παρασκευή, ενώ αντιπαρέρχεται το χαρακτηρισμό «άεργοι» που χρησιμοποιείται στην επίμαχη ανακοίνωση της Νέας Πνοής, τονίζοντας ότι όλοι «είμαστε εργαζόμενοι». Τέλος, καταλήγει ζητώντας μια πιο ειλικρινή στάση και τοποθέτηση, αφού όπως αναφέρει παραπάνω από το ίδιο το δελτίο τύπου προκύπτει ότι ο πραγματικός λόγος της αποχής ήταν άλλος…

Ο κ. Σδράλης αναφέρει αναλυτικά:

«Με έκπληξη διάβασα το δελτίο τύπου του κ. Μανάβη, για την από κοινού στάση της αντιπολίτευσης να μην προσέλθει στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24/1/2020, αλλά και την προσωπική επίθεση στο πρόσωπό μου. Ιδίως όταν παράταξη της αντιπολίτευσης διαφοροποιήθηκε την ίδια μέρα ως προς το περιεχόμενο της ανακοίνωσης αυτής.

Τα Δημοτικά Συμβούλια έχουν καθιερωθεί τα τελευταία 6 χρόνια να πραγματοποιούνται κυρίως ημέρα Παρασκευή και χωρίς ποτέ να έχει δημιουργηθεί πρόβλημα. Αυτό, ούτε από κουτοπονηριά, ούτε για λόγους προσωπικών συμφερόντων, αλλά γιατί εξυπηρετούσε τη πλειοψηφία των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου. Μέχρι τώρα, μόνο ένας Σύμβουλος της μειοψηφίας μου έχει εκφράσει προσωπικά την δυσκολία του ως προς τη συγκεκριμένη ημέρα. Μόνο ένας. Μάλιστα απορώ, καθώς αρκετοί Σύμβουλοι και από την παράταξη του κ. Μανάβη μου έχουν εκφράσει την επιθυμία να γίνονται τα συμβούλια ημέρα Παρασκευή, για επαγγελματικούς λόγους.

Επίσης δεν γνωρίζω κανέναν Δημοτικό ή Τοπικό Σύμβουλο της παράταξης στην οποία ανήκω, αλλά και των υπολοίπων παρατάξεων, που να είναι άεργος. Όλοι είμαστε εργαζόμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, αυταπασχολούμενοι και μοχθούμε καθημερινά στη προσωπική μας ζωή. Πολλές φορές αναβάλλουμε ή αφήνουμε πίσω τις επαγγελματικές μας υποχρεώσεις, προκειμένου να είμαστε συνεπείς στις θεσμικές μας υποχρεώσεις, όπως και στα Δημοτικά Συμβούλια αλλά και τις επιτροπές του Δήμου. Είναι επιλογή και υποχρέωση μας να το κάνουμε. Προσοχή λοιπόν να μην σπιλώνονται επαγγελματικές και ηθικές αξίες, στο όνομα της πολιτικής αντιπαράθεση. Δεν τιμούν κανέναν τέτοιες αναφορές.

Χωρίς να θέλω να σχολιάσω άλλους λόγους που αναφέρονται και αν αυτοί οι λόγοι πραγματικά αποτέλεσαν εμπόδιο στη συζήτηση και ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου, θεωρώ ότι το μόνο σοβαρό επιχείρημα στο παρόν δελτίο τύπου, είναι η αναφορά στην κατάθεση αντιπρότασης για τον προϋπολογισμό. Αν δεν προλάβατε ή χρειαστήκατε περισσότερο χρόνο και στοιχεία, θα αρκούσε ως δικαιολογία. Μην ψάχνετε όμως για αποδιοπομπαίους τράγους. Από τη στιγμή που μπήκατε στη διαδικασία να δικαιολογηθείτε, θα περίμενα μία πιο ειλικρινή στάση και τοποθέτηση“.

Μιχάλης Σδράλης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
Δήμου Βέλου Βόχας»

Δωρεάν προληπτικές οδοντιατρικές εξετάσεις σε παιδιά και μαθητές του Δήμου Κορινθίων

Previous article

Ναι! Η ορεινή Κορινθία είναι η Ελβετία της Ελλάδας – Εκπληκτικό βίντεο!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.