Life

Γερμανικό site υπολογίζει: Πόσα χαρτιά υγείας έχουμε πραγματική ανάγκη στην καραντίνα;

0

Ένας ιστότοπος στη Γερμανία προτείνει έναν τρόπο για να υπολογίσει ο κάθε ένας τις πραγματικές του ανάγκες σε χαρτί υγείας, αφού σε πάρα πολλά καταστήματα της χώρας, αλλά και παγκοσμίως, το προϊόν αυτό ήταν το πρώτο που εξαφανίστηκε από τα ράφια, λόγω του πανικού των καταναλωτών μπροστά στην επιδημία του κορωνοϊού.

«Πόσα χαρτιά υγείας έχετε πραγματική ανάγκη για να επιβιώσετε στην καραντίνα;», «αρκούν τα αποθέματα;», αναφέρει ο ιστότοπος Blitzrechner.

Ένας υπολογιστής πληροφορεί για την «πραγματική διάρκεια» ενός πακέτου με χαρτιά υγιεινής, αφού ο χρήστης συμπληρώσει κάποια στοιχεία, όπως ο αριθμός των χαρτιών που διαθέτει σε απόθεμα. Επίσης μπορεί να συμπληρώσει πόσα άτομα ζουν στο νοικοκυριό, πόσες φορές πάνε τουαλέτα κάθε ημέρα, ακόμη και πόσα «τετραγωνάκια» χαρτί χρησιμοποιούν κάθε φορά.

Το συμπέρασμα είναι «ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι πραγματικές ανάγκες υπερτιμώνται και το χαρτί υγείας διαρκεί εκπληκτικά πολύ», δηλαδή πολύ περισσότερο από την περίοδο των δύο εβδομάδων της καραντίνας, εξήγησε ο Τιμ Λίλινγκ του Blitzrechner.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει στόχο με «χιουμοριστικό» τρόπο να επαναφέρει στη λογική τους καταναλωτές, την ώρα που οι αγορές λόγω πανικού έχουν οδηγήσει σε ελλείψεις σε διάφορα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ, κυρίως σε χαρτί υγείας.

Συνελήφθη 26χρονος που έφτυσε αστυνομικούς με την κατηγορία της διασποράς κορωνοϊού

Previous article

Έφυγε από την ζωή η Κορίνθια δημοσιογράφος Χαρά Τζαναβάρα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in Life