ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Ανοίγει την πόρτα στους δημότες ο Βλάσσης Τσιώτος

0

Την δέσμευσή του για ανοιχτές πόρτες στον δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης υλοποιεί από την πρώτη μέρα ο νέος δήμαρχος Βλάσσης Τσιώτος. Με ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα του δήμου τονίζει ότι δύο φορές την εβδομάδα και για τρεις ώρες θα δέχεται τους δημότες προκειμένου να συζητήσει μαζί τους θέματα που τους αφορούν. Συγκεκριμένα ο κ. Τσιώτος θα βρίσκεται κάθε Τρίτη στο Δημαρχείο στο Δερβένι από τις 10:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ. και κάθε Πέμπτη στο Δημαρχείο στο Ξυλόκαστρο από τις 10:00 π.μ. έως 1:00 μ.μ.

Στο μεταξύ, στην εκλογή του προεδρείου του νέου δημοτικού συμβουλίου και των μελών της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής προχώρησε χτες (Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου) ο δήμος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης στην πρώτη –ειδική- συνεδρίαση που δεν είχε άλλο θέμα. Την συνεδρίαση συγκάλεσε ο Σπύρος Αποστολόπουλος, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σε σταυρούς δημοτικός σύμβουλος της νέας δημοτικής πλειοψηφίας.

Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη ο δικηγόρος Νικόλαος Λάσκος και αντιπρόεδρος από την μεριά της μείζονος μειοψηφίας («Ομόνοια») ο δημοτικός σύμβουλος Μανώλης Αλογογιάννης. Για την θέση του γραμματέα προοριζόταν –σύμφωνα με την πρόβλεψη του νόμου- δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας («Σύμπραξη Δημοτών»).
Ωστόσο, ο επικεφαλής της παράταξης Φάνης Μπρακούλιας αρνήθηκε να προτείνει υποψήφιο κι έτσι την θέση αυτή συμπλήρωσε ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ιωάννης Σκέρος, ο οποίος, μάλιστα αποτέλεσε και κοινή πρόταση όλου του σώματος. Το ενδιαφέρον, πάντως, εδώ είναι πως καμία από τις άλλες παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας δεν πρότεινε υποψήφιο, παρά το γεγονός πως από την μεριά της πλειοψηφίας είχε εμμέσως εκφραστεί η πρόθεση να συναινέσει σε οποιαδήποτε πρόταση ερχόταν από αυτές.

Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ. Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Νίκος Λάσκος

Ο Νίκος Λάσκος θεωρείται πως είναι ένας από τους πλέον καταρτισμένους αυτοδιοικητικούς, με μεγάλη εμπειρία και κρίνεται μία επιλογή στην σωστή κατεύθυνση, με δεδομένο μάλιστα πως ο ίδιο ο νέος δήμαρχος έχει πολλές φορές διακηρύξει την πρόθεσή του να ασκήσει πολυφωνική διοίκηση.

Θυμίζουμε ότι έχουν ήδη οριστεί ως αντιδήμαρχοι οι κύριοι Σπύρος Αποστολόπουλος και Τάσος Λόντος και η κυρία Γιόλα Μαστέλου.

Ορίστηκαν οι πέντε αντιδήμαρχοι στο Κιάτο

Previous article

Καιρός οι δήμαρχοί μας να αρχίσουν να …κλέβουν! Ιδέες!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.