ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σταυρέλης: “υπεύθυνα θα ασκούμε τον ρόλο μας ως αντιπολίτευση”

0

Για τον τρόπο με τον οποίο η παράταξή του θα ασκεί τον ελεγκτικό της ρόλο, ως μειοψηφία, τοποθετήθηκε ο Νίκος Σταυρέλης με ανακοίνωση που εξέδωσε η “Πνοή Δημιουργίας”. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, “υποβάλαμε στη Δημοτική Αρχή ερωτήσεις και προτάσεις για την πορεία κάποιων κατωτέρω έργων. Έτσι θα λειτουργούμε στο εξής. Δηλαδή ο σκοπός μας είναι διττός, όπως ανακοίνωσα και στη τελετή ορκωμοσίας αφενός να συνδράμουμε το έργο της Δημοτικής Αρχής και αφετέρου να ελέγχουμε τις πράξεις της, ασκώντας πίεση για τη βελτίωση του έργου και το καλό των δημοτών και του Δήμου ευρύτερα“.


Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταυρέλης αναφέρθηκε σε τέσσερα θέματα, τα οποία αφορούν την εκποίηση άχρηστου υλικό του δήμου, τις εργασίες στο Πολυδύναμο Νηπιαγωγείο στην Αγιά Άννα, την συντήρηση της παλαιάς εθνικής οδού Κόρινθος – Επίδαυρος στα Λουτρά και την Αλμυρή, και τις παιδικές χαρές στην Αγιάννα και τον Συνοικισμό.

ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΑΧΡΗΣΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Σε όλες σχεδόν τις δημοτικές ενότητες είναι διασκορπισμένα διάφορα αντικείμενα ιδιοκτησίας του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ, εκτός χρήσης, όπως αυτοκίνητα, μηχανήματα, κάδοι απορριμμάτων , κ.ά. (αμαξοστάσιο πεδίου βολής, στρατόπεδο, κλπ)
Είναι επιτακτική ανάγκη να καταγραφούν και να εκποιηθούν δια πλειοδοτικού διαγωνισμού με δύο βασικούς στόχους:
-Την αναβάθμιση του περιβάλλοντος
-Την είσπραξη σεβαστού χρηματικού ποσού από το προϊόν του πλειοδοτικού διαγωνισμού.
Μάλιστα προτείνουμε το όποιο ποσόν εισπραχθεί να δοθεί στη Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή για την αισθητική αναβάθμιση των σχολείων, όπως πολύ πρόσφατα έκανε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 8ου δημοτικού σχολείου Αγίας Άννας, δημιουργώντας ένα πραγματικό στολίδι.

ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
Το έργο “Κατασκευή Πολυδύναμου Νηπιαγωγείου πόλης Κορίνθου” προϋπολογισμού 1.200.000 € στην περιοχή της Αγίας Άννας έχει σταματήσει η κατασκευαστική δραστηριότητα από 10/4/2019.
Η Υπηρεσία με είχε ενημερώσει ότι ένα μέρος της καθυστέρησης οφειλόταν στον έλεγχο της ΕΣΠΕΛ για τα μπετά. Αυτό έγινε.
Ήδη έχουν παρέλθει 5 μήνες από τότε και οι εργασίες δεν έχουν ξαναρχίσει.
Γιατί τόση καθυστέρηση;
Πότε θα επανεκκινήσουν οι εργασίες;

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΗ Ε.Ο. ΙΣΘΜΟΥ- ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ ΣΤΑ ΛΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΜΥΡΗ
Στην περιοχή των Λουτρών Ωραίας Ελένης εκτελέστηκε το έργο “Συντήρηση Ε.Ο. Ισθμού-Επιδαύρου” προϋπολογισμού 350.000 € με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Υποδομών.
Ήδη κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια και ασφαλτοτάπητας. Πρόσφατα έγινε και η διαγράμμιση.
Επειδή υπάρχει άμεση ανάγκη για την κατασκευή διαγράμμισης 6 διαβάσεων πεζών στην περιοχή και η συνέχεια της διπλής διαγράμμισης του δρόμου μέχρι το τέλος του οικισμού της Αλμυρής, προς αποφυγήν ατυχημάτων ερωτώ αν υπάρχει πρόβλεψη να κατασκευαστούν οι επισημανθείσες παραλείψεις με την υπάρχουσα εργολαβία ή με τυχόν άμεση μελλοντική

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΥ
Στις 22/8/19 υπεγράφη σύμβαση προμήθειας οργάνων παιδικών χαρών προϋπολογισμού 468.581 € με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ και Ι.Π. για 7 νέες χαρές και αναβάθμιση άλλων 7 παλαιών.
Επίσης στις 7/6/19 έγινε διαγωνισμός για προμήθεια οργάνων παιδικών χαρών κλπ προϋπολογισμού 206.533 € με χρηματοδότηση από το Πράσινο ταμείο, που αφορά 2 νέες παιδικές χαρές Ο διαγωνισμός είναι σε φάση αξιολόγησης.
Σε όλα τα πιο πάνω δεν περιλαμβάνεται κατασκευή παιδικής χαράς στην περιοχή της Αγίας Άννας (δεν υπάρχει καμία άλλη στην περιοχή και ακριβέστερα υπήρχε και αποξηλώθηκε όταν κατασκευάστηκε η πλατεία το 2010).
Επίσης στην περιοχή του Συνοικισμού (Ιωνίας) με 10.000 κατοίκους και πλέον, υπάρχει μόλις μία μικρή παιδική χαρά που κατασκευάστηκε φέτος και δεν καλύπτει τις ανάγκες όλων των παιδιών.
Παρακαλώ γνωρίστε μου αν προτίθεται η νέα Δημοτική Αρχή να κατασκευάσει παιδικές χαρές στην Αγία Άννα και το Συνοικισμό (πλατεία Χρυστ. Σμύρνης, πάρκο Πρόνοιας) με τις δύο υπάρχουσες εργολαβίες ή αν θα προγραμματιστεί σε άλλη μελέτη.

ΝΙΚΟΣ ΣΤΑΥΡΕΛΗΣ

Δημοτικός Σύμβουλος                                                               

Επικεφαλής Συνδυασμού – Πνοή Δημιουργίας

SOS εκπέμπει η Αλκυών για την υπεραλίευση από τα ιχθυοτροφεία

Previous article

Στο ΕΣΠΑ Ισθμός και Κόμβος Αρχαίας Νεμέας από την Περιφέρεια

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.