ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Παιδικές χαρές: Κάντο όπως ο Δήμος Βέλου Βόχας!

0

Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα στην διαχείριση της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι δήμοι είναι οι παιδικές χαρές.

Στην πλειοψηφία τους είναι σε κακή κατάσταση και όταν αναμορφώνονται, αυτό γίνεται στην βάση ενός αισθητικού σχεδιασμού που παραπέμπει στην δεκαετία του ‘80. Δυστυχώς, αν και η νομοθεσία έδινε την ευκαιρία στους δημάρχους να τις αναμορφώσουν πάνω σε ένα νέο πλαίσιο από άποψη αισθητικής, οι περισσότεροι δήμαρχοι δεν το έκαναν.

Το πιο κλασικό παράδειγμα είναι ο δήμος Κορινθίων, ο οποίος φτιάχνει την νέα του πλατεία στα Περιβολάκια. Σε αυτή τη νέα πλατεία, λοιπόν, για την οποία θα «ξοδευτούν» πάνω από τέσσερα εκατ. ευρώ η πρόβλεψη είναι να τοποθετηθούν τα ίδια όργανα που υπήρχαν μέχρι σήμερα (!) για την αποξήλωση, συντήρηση (!) και επανατοποθέτηση (!!!) των οποίων προβλέπονται 2,400 ευρώ!

Σε αντίθετη γραμμή κινήθηκε ωστόσο ο δήμος Βέλου-Βόχας, ο οποίος δημιούργησε νέες, ασφαλείς, σύγχρονες και πιστοποιημένες παιδικές χαρές αξιοποιώντας όχι μόνο πόρους από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Φιλόδημος 220 χιλ. ευρώ), αλλά ακόμα και ίδιους πόρους. Έτσι νέες παιδικές χαρές δημιουργήθηκαν στο Βέλο, το Κοκκώνι, τα Ταρσινά, την Πουλίτσα, το Σουληνάρι και το Χαλκί.

Ανάλογες προσπάθειες που αφορούν τους μικρούς δημότες έγιναν και στα σχολεία, όπου έγιναν εργασίες βελτίωσης των υποδομών πρόσβασης για ΑμεΑ.

Την ίδια περίοδο ξεκίνησε ένα ακόμα πρόγραμμα για την δημιουργία παιδικών χαρών στο 1ο και 2ο νηπιαγωγείο Ζευγολατιού, στο νηπιαγωγείο Βραχατίου και στο νηπιαγωγείο Πουλίτσας. Εκεί θα τοποθετηθούν χαμηλού ύψους όργανα παιδικής χαράς και θα στρωθούν δάπεδα κατά το πρότυπο των παιδικών σταθμών.

Παρέμβαση της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας για σχόλια στο διαδίκτυο

Previous article

Λεφτά για επιχορηγήσεις γιοκ! Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.