ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Λεφτά για επιχορηγήσεις γιοκ! Τι αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή Κορίνθου

0

Συνεδρίασε σήμερα το πρωί η Οικονομική Επιτροπή (ΟΕ) του Δήμου Κορινθίων.

Για τις επιχορηγήσεις των ποδοσφαιρικών συλλόγων το μέλος της ΟΕ και επικεφαλής της παράταξης «Πνοή Δημιουργίας» Νίκος Σταυρέλης ζήτησε να επιχορηγηθούν οι σύλλογοι σύμφωνα με την απόφαση του 2018, η οποία δεν υλοποιήθηκε με ευθύνη της απελθούσης Δημοτικής Αρχής.
Δυστυχώς ο δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν πλέον χρήματα στους σχετικούς κωδικούς του προϋπολογισμού, όπου έχει απομείνει κονδύλι μόνο 6.000 € για όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους του Δήμου!
Όλα τα άλλα χρήματα που φτάνουν το 1,5% των τακτικών εσόδων του προϋπολογισμού έχουν εξαντληθεί πριν από τις δημοτικές εκλογές (δηλαδή πριν τον Μάιο του 2019) από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Δόθηκε, ωστόσο, η υπόσχεση ότι θα προβλεφθεί πίστωση στο νέο προϋπολογισμό 2020.

Παράλληλα εγκρίθηκε η υποστήριξη από τον δήμο τριών εκδηλώσεων: από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στις 9 Νοεμβρίου (ποσό 372 €), για τον Μίλτο Ιατρίδη στις 19 και 20 Οκτωβρίου στο Σοφικό (ποσό 358 €) και για το 46ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Φιλολόγων που θα γίνει στην Κόρινθο από τις 7 μέχρι τις 9 Νοεμβρίου (ποσό 2,851 ευρώ).  

Για τον τρόπο καταβολής των δημοτικών τελών για τους πωλητές λαϊκών αγορών κατατέθηκε η πρόταση από τον Νίκο Σταυρέλη η είσπραξη των αναλογούντων τελών να μην γίνεται σε τετραμηνιαία ή εξαμηνιαία βάση, αλλά αντίθετα τα τέλη να εισπράττονται κάθε βδομάδα από τον επόπτη. Με τον τρόπο αυτό θα περιοριστούν τα προβλήματα εισπραξιμότητας για τον δήμο και θα γίνει πιο εύκολη η καταβολή τους από τους παραγωγούς.  
Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα εξεταστεί η πρόταση σε συνδυασμό με τη τοποθέτηση νέου Επόπτη Λαϊκών Αγορών.

Τέλος, εγκρίθηκαν δύο πρακτικά κατακύρωσης αποτελέσματος διαγωνισμών. Το πρώτο αφορά το έργο “Διαμόρφωση κοιμητηρίων” προϋπολογισμού 230.000 € στον πρώτο ανάδοχο Πιστεύος ΑΕ με έκπτωση 50,63% σύμφωνα με την εισήγηση της αρμόδιας επιτροπής. Το δεύτερο αφορά το έργο “Επισκευή Συντήρηση Αστεροσκοπείου Στεφανίου” προϋπολογισμού 515.000 € στον πρώτο ανάδοχο MAC CONSTRUCTION με έκπτωση 46,54%.

Παιδικές χαρές: Κάντο όπως ο Δήμος Βέλου Βόχας!

Previous article

ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΑ:«ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΛΑΘΟΣ»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.