ΑΓΡΟΤΙΚΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Από το μοναστήρι του Μαψού μέχρι το Ντουμπάι

0

Είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια ότι το Μοναστήρι του Τίμιου Σταυρού στον Μαψό Κορινθίας αποτελεί μία πλήρως καθετοποιημένη μονάδα παραγωγής ποιοτικών γαλακτοκοµικών προϊόντων.

Οι περισσότερες μοναχές είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, εξειδικευµένες σε διαφορετικά στάδια της εκτροφής των ζώων και της τυροκόµησης και έχουν µετεκπαιδευτεί επί τούτου σε ιδρύµατα όπως το Τοσίτσα του Μετσόβου και η γαλακτοκοµική σχολή Ιωαννίνων. Εφαρμόζουν κατά γράµµα όλες τις σύγχρονες πρακτικές εκτροφής αγελάδων και τυροκόµισης στην τελευταίας τεχνολογίας καθετοποιηµένη εκµετάλλευσή τους. Είναι χαρακτηριστικό πως στην τυροκομική μονάδα της μονής πετυχαίνουν µέσο όρο απόδοσης σε παραγωγή γάλακτος ανά αγελάδα 11 µε 12 τόνους ανά γαλακτική περίοδο, την ώρα που οι βιοµηχανίες στην παραδοσιακά γαλακτοπαραγωγό χώρα Γερµανία φτάνουν τους 8,8 τόνους!

Η βελτιστοποίηση των συντελεστών παραγωγής και η άριστη κατάρτιση στις διαδικασίες, κάνουν τα εναποµείναντα προϊόντα που διοχετεύονται στην αγορά ανάρπαστα µέχρι το Ντουµπάι. 

Διαβάστε τη συνέχεια του ρεπορτάζ εδώ

Αποτελέσματα Γ’ Κατηγορία

Previous article

Ξεκινούν σήμερα τα μαθήματα στο «Κοινωνικό Φροντιστήριο» του Δήμου Σικυωνίων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *