ΜΟΥΣΙΚΗ

Όταν η Καρέζη συνάντησε την Μπρέντα Λι

0

Το 1959 προβλήθηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες η ταινία «Το Νησί των Γενναίων». Εκεί ακούστηκε για πρώτη φορά, το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Μην Τον Ρωτάς Τον Ουρανό», με τη φωνή της Τζένης Καρέζη.

Η Καρέζη πήγε στο σπίτι του Χατζιδάκι για να παραλάβει τις παρτιτούρες, αλλά βρήκε τον Μάνο να κοιμάται και να μην έχει γράψει τίποτα!
Το τραγούδι γράφτηκε –κυριολεκτικά- μέσα σε λίγα λεπτά, από το “μηδέν”, με την Τζένη στα πρόθυρα της νευρικής κρίσης (αφού θα έχανε το αεροπλάνο για την Κρήτη όπου γίνονταν τα γυρίσματα) να του φτιάχνει καφέ, ενώ εκείνος με το τσιγάρο στο στόμα, είχε κάτσει στο πιάνο και πηγαινοέφερνε τα δάκτυλα του στα πλήκτρα.

Το τραγούδι ηχογραφήθηκε με την φωνή της Μαίρης Λω, η ερμηνεία της Καρέζη όμως την «επισκίασε».

Λίγα χρόνια αργότερα το πήρε η Μπρεντα Λι και το μετέτρεψε σε διεθνές hit, με τον τίτλο «All Alone Am I». Η ερμηνεύτρια με το ψευδώνυμο «Little Miss Dynamite», λόγω του ύψους της – ήταν μόλις 1,47 – απογείωσε το κομμάτι βάζοντας το στα 10 καλύτερα της δεκαετίας για τις ΗΠΑ. Μαζί με το «Rockin’ Around the Christmas Tree» αποτέλεσαν τις δυο μεγαλύτερες επιτυχίες της.

Πενήντα χρόνια μετά, επέστρεψε στη δεκάδα των πιο επιτυχημένων τραγουδιών στις ΗΠΑ, μέσα από την ερμηνεία της Alison Krauss.

Προχωράει η προγραμματική σύμβαση Δήμου Κορινθίων και Σχολής Μηχανικού

Previous article

Κέρδισε την μάχη του προϋπολογισμού ο Πιτσάκης – ρήγμα στην αντιπολίτευση (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.