ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Αρχίζει η μάχη για την πρώτη κατοικία – Προς ενιαία πλατφόρμα ρύθμισης οφειλών

0

Τα θέματα που αφορούν τις 120 δόσεις, τον εξωδικαστικό μηχανισμό και την προστασία της πρώτης κατοικίας συζήτησε ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους Φώτης Κουρμούσης, σε ημερίδα που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Κορινθίας.

Ο κ. Κουρμούσης ενημέρωσε για όλες τις αλλαγές που έγιναν το τελευταίο διάστημα, σημειώνοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των 120 δόσεων λύση μπορεί να δώσει μόνο ο εξωδικαστικός μηχανισμός…

Ο κ. Κουρμούσης τόνισε ότι η διαδικασία ξεκινά μόνον κατόπιν σχετικής αίτησης της επιχείρησης. Επίσης αναφέρθηκε ότι, μιας και τα χρονικά περιθώρια είναι πιεστικά, οι πολίτες θα πρέπει προχωρήσουν άμεσα στις προβλεπόμενες διαδικασίες, τονίζοντας ότι ακόμα και το κόστος του δικηγόρου για την ένταξη στον μηχανισμό χρηματοδοτείται.

Επίσης, πρόσφατα ψηφίστηκε στη Βουλή νόμος που διευκολύνει και βελτιώνει τη διαδικασία, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να προστατεύσουν την πρώτη τους κατοικία και να ρυθμίσουν ευνοϊκά το στεγαστικό τους δάνειο, να πληρώσουν μόνο το ποσό που αντιστοιχεί στην πραγματική αξία του στεγαστικού πρώτης κατοικίας και το υπόλοιπο να διαγραφεί, αλλά το κράτος να δύναται να συμβάλει στην εξυπηρέτησή του.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, δόθηκαν απαντήσεις σε ερωτήματα και απορίες των συμμετεχόντων. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο κ. Κουρμούσης ανέλυσε μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της εφαρμογής του εξωδικαστικού μηχανισμού ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων. Αναφέρθηκε επίσης ότι στα γραφεία και τα Κέντρα Ενημέρωσης και Υποστήριξης Δανειοληπτών (ΓΕΥΔ), που έχουν στόχο το να ενημερώνουν αναλυτικά για τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις υπερχρεωμένων πολιτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων με αδυναμία στο να εξυπηρετήσουν τα χρέη τους. Παρέχουν δε και εξατομικευμένες συμβουλές, οδηγίες και ενεργή υποστήριξη για τις σχετικές διαδικασίες

“Καταρρέουν” οι κερκίδες στο γήπεδο Χιλιομοδίου (video)

Previous article

Έργα σε αγροτικούς δρόμους του δήμου Βέλου Βόχας ξεκινά ο Παπακυριάκος

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.