ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απίστευτες αντιδράσεις κατά της φιλοξενίας μεταναστών στην Σπάρτη (video)

0

Ακόμα και η νόμιμη παρουσία μεταναστών και προσφύγων, που έχουν λάβει πολιτικό άσυλο, ακόμα και η παρουσία ανθρώπων που καταφτάνουν με τις οικογένειές τους και μικρά παιδιά, που δεν αποτελούν κίνδυνο, δεν είναι ικανή συνθήκη για να κάμψει τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών (ακόμα και εκείνων που δεν έχουν επιβαρυνθεί και ουσιαστικά πρώτη φορά στέκονται απέναντι στο πρόβλημα) για την άφιξή τους.

Χτες στην Σπάρτη, μία ομάδα 233 προσφύγων κατέφτασε στην πρωτεύουσα της Λακωνίας προκειμένου να φιλοξενηθεί σε ξενοδοχείο της πόλης (Sparta Inn). Μία ώρα περίπου πριν την άφιξη των λεωφορείων, άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και έκαναν έντονη διαμαρτυρία κατά των προσφύγων, οι οποίοι όπως ενημερώνει το Apella, έχουν λάβει πολιτικό άσυλο στη χώρα μας και είναι κυρίως οικογένειες με πολλά μικρά παιδιά.

Κάποιες στιγμές οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες, με αποτέλεσμα να κατευνάσουν τον κόσμο οι αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν εκεί, για την περιφρούρηση των προσφύγων κατά την άφιξη τους, αλλά και στη συνέχεια κατά την διαμονή τους στο ξενοδοχείο.

Ενδεικτική ήταν η αντίδραση του αντιδημάρχου Σπάρτης Δημήτρη Καπονικολού, αμέσως μετά την άφιξη των προσφύγων σε ξενοδοχείο της Σπάρτης: «Σήμερα καταστράφηκε η πόλη μας. Είχαν πει ότι θα είναι 150 άτομα, μας έχουν φέρει 250. Δεν είναι κανένας Σύριος, το ευτύχημα είναι ότι έχουν φέρει μόνο οικογένειες. Είχαμε εχθές τον Άγιο Νίκωνα, γιορτάσαμε την πόλη μας και σήμερα θα γιορτάσουμε την άφιξή τους; Δεν το βλέπω σωστό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Καπονικολός.

Προτεραιότητα η ανάπλαση στα Καλάμια για τον δήμο Κορινθίων

Previous article

Εγκρίθηκαν 1,2 εκατ ευρώ για τη νέα γέφυρα στο Μεσινό

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.