ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Παρέμβαση της περιφέρειας στον κόμβο του Γκα – Τι θα γίνει με τους αύλακες του ΑΟΣΑΚ (VIDEO)

0

Στο θέμα της επικινδυνότητας του δρόμου Αλαμάνο – Γκα, για τον οποίο ο κ. Σταυρέλης τόνισε ότι θα θρηνήσουμε θύματα, αν δεν γίνουν γρήγορα εργασίες προέκυψε μία είδηση, που έδωσε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος. Όπως είπε υπήρξε πρόσφατη συνάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κορινθίων με την αντίστοιχη της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας (ΠΕΚ) και με την οποία αποφασίστηκε πως το πρώτο έργο που θα γίνει στην ΠΕΚ θα είναι ο κόμβος του Γκα. Την μελέτη θα αναλάβει ο δήμος και το έργο μαζί με την χρηματοδότηση, η περιφέρεια.

Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε και αναφορά στο πρόβλημα της συντήρησης και επισκευής των αρδευτικών αυλάκων του ΑΟΣΑΚ, την ευθύνη των οποίων έχει ο Δήμος Κορινθίων. Στην περιοχή της Αρχαίας Κορίνθου για πολλά χρόνια έχουν καταστραφεί τα σχετικά κοινοτικά (τότε) δίκτυα άρδευσης από την εποχή που η ΕΡΓΟΣΕ κατασκεύασε το έργο του προαστιακού της γραμμής Κορίνθου-Κιάτου. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην αρδεύονται τα κτήματα των κατοίκων της Αρχαίας Κορίνθου . Και όχι μόνο δεν αρδεύονται , αλλά ο ΑΟΣΑΚ απέστειλε και ατομικές ειδοποιήσεις σε κατοίκους για την καταβολή των αναλόγων τελών άρδευσης με προθεσμία εξόφλησης 20/11/2019.

Στο θέμα τοποθετήθηκε και ο αντιδήμαρχος Τεχνικων Υπηρεσιών Γιώργος Πούρος αλλά και οι πρόεδροι των τοπικών Κοινοτήτων Ασσου Λεχαίου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος και Αρχαίας Κορίνθου Κώστας Παπαϊωάννου

Δημοτικό Συμβούλιο Κορίνθου: οκτώ θέματα έθεσε ο Νίκος Σταυρέλης (VIDEO)

Previous article

Η τοποθέτηση Μουρούτσου για την εργολαβία στην Ανοιχτή Δομή (VIDEO)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.