ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η υπόθεση των Αγίων Θεοδώρων, η Αστυνομία που όλοι θέλουμε και ο Χαράλαμπος Τετράδης

1

Πριν από μερικές εβδομάδες οι μεγάλες βιαιότητες, αλλά κυρίως οι απαράδεκτες συμπεριφορές των αστυνομικών οργάνων κατά πολιτών, συμπεριφορές που εξευτέλισαν τους πολίτες, προκάλεσαν μεγάλες συζητήσεις και αποτροπιασμό στα κοινωνικά δίκτυα και καταδικάστηκαν από το σύνολο σχεδόν των πολιτών. Είδαμε σκηνές που δεν περιποιούν τιμή στο σώμα της Αστυνομίας.

Αλλά, όπως πάντα, τα νομίσματα έχουν δύο όψεις. Σχεδόν αμέσως ήρθε η απάντηση από το υγιές κομμάτι της ΕΛΑΣ, εκείνο που πραγματικά επιδιώκει «να υπηρετεί και να προστατεύει» τον πολίτη. Σε λιγότερο από μία εβδομάδα από το αποτρόπαιο έγκλημα στους Αγίους Θεοδώρους, η Ελληνική Αστυνομία -και συγκεκριμένα η Αστυνομική Διεύθυνση (Α.Δ.) Κορινθίας- κατάφερε να διαλευκάνει την υπόθεση και να οδηγήσει τους δράστες στη δικαιοσύνη.

Από την πρώτη στιγμή ξεκίνησαν έρευνες για τους δράστες σε όλους τους καταυλισμούς των Ρομά στην Κορινθία, έως ότου τους ταυτοποίησαν. Στη συνέχεια οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ ξετύλιξαν ένα γαϊτανάκι διαπραγματεύσεων με τον νομικό εκπρόσωπο των κατηγορουμένων, προκειμένου αυτοί να παραδοθούν -πράγμα που επιτεύχθηκε.  

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήταν απλώς ο τελευταίος, αλλά πιο προβεβλημένος, κρίκος στην αλυσίδα των επιτυχιών της Α.Δ. Κορινθίας. Τους τελευταίους μήνες τα χτυπήματα κατά της εγκληματικότητας διαδέχονται το ένα το άλλο, κυρίως κατά της εμπορίας ναρκωτικών (με πολλές επεμβάσεις στους καταυλισμούς των Ρομά σε Εξαμίλια και Ζευγολατιό), αλλά και σε άλλες σπείρες με κλοπές, διαρρήξεις, σωματεμπορία κ.λπ. Οι επιτυχίες αυτές, σε μεγάλο βαθμό, φέρουν την υπογραφή του Αστυνομικού Διευθυντή Κορινθίας, του κ. Χαράλαμπου Τετράδη.

Ο κ. Τετράδης δεν είναι χτεσινός στην Κορινθία. Πρόκειται για έναν αξιωματικό, ο οποίος έχει «φάει όλη του την καριέρα» στο νομό μας. Ως Αξιωματικός, υπηρέτησε σχεδόν σε όλες της υπηρεσίες της Α.Δ. Κορινθίας. Μεταξύ των άλλων διετέλεσε Διοικητής του Α.Τ. Λουτρακίου, του ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου, της Τροχαίας Κορίνθου και του Α.Τ. Κορίνθου. Γνωρίζει, λοιπόν, «τα πηρούνια και τα κουτάλια» όλων των ανθρώπων που ζουν στο ημίφως της παρανομίας. Γνωρίζει ποιες είναι οι προτεραιότητες, και οι πιο επείγουσες ανάγκες. Πώς μπορεί να αξιοποιήσει καλύτερα τις δυνάμεις που έχει και πώς να διαθέσει τους λίγους πόρους, ώστε να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Εξ ίσου μεγάλη σημασία έχει, όμως, πως ο κ. Τετράδης το κάνει με σεβασμό στον πολίτη και στα δικαιώματά του. Με κατανόηση όπου χρειάζεται και με αυστηρότητα όπου πρέπει. Αποτελεί έναν από τους ελάχιστους αστυνομικούς που είναι μέσα στην ζώσα κοινωνία, χαίρει εκτίμησης, συγχρωτίζεται καθημερινά με τους πολίτες, οι περισσότεροι των οποίων τον γνωρίζουν και τον χαιρετούν με το μικρό του όνομα, εδώ και πολλά χρόνια. Σέβεται τους πολίτες και τον σέβονται και αυτοί.

Ζούμε σε δύσκολους και επικίνδυνους καιρούς, όπου το αίσθημα ασφαλείας ακροβατεί διαρκώς. Στις τελευταίες εκλογές η ασφάλεια αποτέλεσε ένα από τα κεντρικά ζητήματα στην πολιτική ατζέντα και ένα από αυτά που οι πολίτες αξιολόγησαν ως ιδιαίτερα σημαντικό. Αυτό δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής κανενός. Η ελληνική κοινωνία έχει ανάγκη την Αστυνομία. Αλλά έχει ανάγκη εκείνο το τμήμα της Αστυνομίας, που με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα όλων, ακόμα και εκείνων που παραβαίνουν το νόμο, «θα υπηρετεί και θα προστατεύει».    

Η αρχαία Κόρινθος στα χρόνια της Ρώμης – Τρισδιάστατη αναπαράσταση

Previous article

Στην Κόρινθο η Σοφία Σακοράφα για το συνέδριο του ΜέΡΑ 25

Next article

You may also like

1 Comment

  1. […] και συντονισμός που υπέδειξαν στον χειρισμό της υπόθεσης των Αγίων Θεοδώρων, καθ’ όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων για τον […]

Comments are closed.