ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Το πρόστιμο, ο δικηγόρος και οι παράξενες απουσίες

0

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με τα περισσότερα θέματα να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα κύλησε η τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. στο Κιάτο την Τρίτη 21 Ιανουαρίου. Αν υπήρξε κάτι που συγκέντρωσε ενδιαφέρον αυτό ήταν το θέμα που αφορούσε ένα πρόστιμο που επιβλήθηκε σε δύο αγρότες απο την Λαύκα για παράνομη άρδευση των κτημάτων τους.

Η υπόθεση ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη όταν δύο κάτοικοι της Λαύκας κατέθεσαν αίτηση με την οποία, όπως αναφέρεται στην απόφαση 191/2019, “ζητούσαν να αρδεύσουν κτήματά τους που βρίσκονται εκτός αρδευόμενης περιοχής και εκτός κανονισμού άρδευσης. Επί του αιτήματος απεφάνθη απορριπτικά το Τ.Σ. Λαύκας και τους ενημέρωσε σχετικά. Παράλληλα εστάλη από εμένα (σ.σ. τον τότε πρόεδρο του Δ.Σ. Αναστάσιο Λεονάρδο) απάντηση και στους δύο με την οποία τους εξηγούσα τους λόγους για τους οποίους δε μπορούσε να ικανοποιηθεί το αίτημά τους…”.

Ωστόσο, ένας εκ των δύο αιτούντων αγνόησε τα αρμόδια όργανα και προέβη παράνομα σε άρδευση του αγροτεμαχίου του. Κατόπιν τούτου του επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ. Το θέμα είναι πως το πρόστιμο επιβλήθηκε σε μία συνεδρίαση του δ.σ., η οποία έγινε κατά την χρονική περίοδο μετά τις εκλογές του Μαΐου 2019, ενώ δεν κλήθηκε σε αυτήν να εκθέσει τις θέσεις του ο αγρότης. Έτσι η απόφαση του δ.σ. έπεσε από την Αποκεντρωμένη και το πρόστιμο ακυρώθηκε.

Το ενδιαφέρον είναι πως νομικός εκπρόσωπος του αγρότη -όπως αποκάλυψε κατά την διάρκεια του δ.σ. ο Δημήτρης Παπαγεωργίου- ήταν ο Αριστείδης Ζαχαριάς, γιος του Χρήστου Ζαχαριά που είναι γενικός γραμματέας του δήμου! Ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως η πλευρά της δημοτικής αρχής, πάντα σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Παπαγεωργίου, δεν προέβη σε προσφυγή κατά της ακυρωτικής απόφασης, οδηγώντας μοιραία σε υλοποίησή της και εξαφάνιση του προστίμου.

Αξίζει να προσθέσουμε ακόμα, ότι κατά την συνεδρίαση του δ.σ. -και ενώ ήταν γνωστό ότι θα συζητηθεί το εν λόγω θέμα- δεν παραβρέθηκαν ούτε ο αγρότης ούτε ο δικηγόρος του προκειμένου να καταθέσουν την θέση τους, αν και έκαναν την προσφυγή γι αυτόν ακριβώς τον λόγο.

Ο κ. Παπαγεωργίου ζήτησε να αναβληθεί το θέμα προκειμένου να δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία να παραβρεθούν οι προσφεύγοντες, αλλά και ο δήμαρχος (απουσίαζε λόγω ασθενείας), για να καταθέσει την εισήγησή του για το θέμα

Σούρουπο στον Άγιο Βασίλειο Κορινθίας

Previous article

Επαφή Νίκα με εκπροσώπους της Αgribator για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.