ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Αμερικανικές ιστορίες, ιατρικής τρέλας

0

Το 2020 είναι προεκλογική περίοδος στις ΗΠΑ και οι Δημοκρατικοί ετοιμάζονται μέσα απο τις εσωκομματικές εκλογές για να επιλέξουν τον υποψήφιό τους.

Ένας απο αυτούς είναι ο Μπέρνι Σάντερς, ο πιο ριζοσπάστης απ όλους, ο οποίος ρώτησε τους φέλλοου Αμέρικανς στο twitter να περιγράψουν “ποιο ήταν το πιο παρανοϊκό συμβάν που τους συνέβη και το πιο τρελό ποσό που έπρεπε να πληρώσουν στο ιδιωτικό σύστημα υγείας των ΗΠΑ”. Ο ίδιος θέλει να κάνει το σύστημα υγείας δημόσιο στα ευρωπαϊκά πρότυπα, παρόλο που κι αυτό είναι υπό απειλή ιδιωτικοποίησης και διάλυση, σε πολλές χώρες της.

Αυτές ήταν μερικές απαντήσεις, από απλούς ανθρώπους, και σχεδόν σίγουρα πρέπει να υπάρχουν πιο τρομακτικές και παράλογες περιπτώσεις. (το τουι είχε 13,5 χιλ απαντήσεις).

Ζευγάρι πλήρωσε 10 χιλ δολάρια για φροντίδα νεογνού, που πέθανε μετά από μισή ώρα. Οι γονείς έπρεπε να πληρώσουν κι από πάνω γιατί απέτυχαν να το δηλώσουν έγκαιρα (!) στην ιδιωτική τους ασφάλιση.

– Κάποιος άλλος είχε ένα σοβαρό ατύχημα στα 21 του χρόνια. Χρειάστηκε να μείνει 8 μήνες σε νοσοκομείο και τον χρέωσαν 1,2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ $. Αφού πάλεψε για μήνες με τις ασφαλιστικές εταιρείες, τελικά έπρεπε να πληρώσει ο ίδιος 250 χιλ $. Στα 23 του κήρυξε ατομική χρεωκοπία (τα ιατρικά έξοδα είναι ο πρώτος λόγος ατομικής χρεωκοπίας στις ΗΠΑ)

-Άλλος πλήρωσε 2.600 $ για CT scan που διήρκεσε 1 ώρα.

– Άλλος χρεώθηκε 11 χιλ $ για μια διανυκτέρευση σε νοσοκομείο μετά από αλλεργικό σοκ. Τον χρέωσαν 1 χιλ $/ώρα για την παρακολούθηση του και το επόμενο πρωί του έδωσαν αυγά για πρωινό, στα οποία ήταν αλλεργικός.

– Του άλλου ο καλύτερος φίλος όταν πέθανε στην ηλικία των 30 ετών-προφανώς από κάποιο σοβαρό ιατρικό πρόβλημα- είχε ήδη μαζέψει λογαριασμούς στο όνομα του με ιατρικά έξοδα πάνω από 2 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ δολάρια.

Και αυτά φυσικά γιατί είναι ένα σύστημα που λειτουργεί με βασικό κριτήριο τα κέρδη των ασφαλιστικών εταιρειών και πολλές φορές των εταιρειών-οργανισμών παροχής υπηρεσιών υγείας

Προφανώς κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις μαρτυρίες χρηστών των σόσιαλ, ωστόσο είναι σίγουρο πως κάποιες απο αυτές ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Κοιμητήριο Άσσου: Σπάζουν τζάμια αυτοκινήτων και τα κλέβουν

Previous article

Ο Τύμβος των Σαλαμινομάχων, έργο του γλύπτη Αχιλλέα Βασιλείου, στη Σαλαμίνα.

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.