ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ποια νέα μέτρα παίρνει ο δήμος Κορινθίων για τους δημότες του – θα ετοιμάζει 200 μερίδες φαγητού

0

Στα μέτρα τα οποία έχει λάβει ο δήμος Κορινθίων για τον έλεγχο της εξάπλωσης του κορονοϊού στην πόλη και τα δημοτικά διαμερίσματα αναφέρθηκε ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσω SKYPE.

Ο κ. Νανόπουλος αναφέρθηκε στην απολύμανση των δημόσιων χώρων που έγινε χτες στην Κόρινθο σημειώνοντας πως η συγκυρία ήταν η κατάλληλη.

Από αύριο Πέμπτη 19 Μαρτίου θα εφαρμοστεί η εκ περιτροπής εργασία στις υπηρεσίες του δήμου. Θα δημιουργηθούν δύο βάρδιες, οι οποίες θα εργάζονται εναλλακτικά κάθε εβδομάδα. Με τον τρόπο αυτό ο δήμος φιλοδοξεί, σε περίπτωση που παρουσιαστεί κάποιο κρούσμα σε εργαζόμενο του δήμου, να μην υπάρξει black out, ούτε να χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα όλοι οι υπάλληλοι.

Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου με εργαζόμενους και εθελοντές ξεκίνησε από χτες να υποστηρίζει δημότες, οι οποίοι δεν μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι για να ψωνίσουν ή να πάρουν τα φάρμακά τους. Ο Βασίλης Νανόπουλος κάλεσε τους πολίτες οι οποίοι δεν μπορούν να αυτοεξυπηρετηθούν για τις προμήθειες φαρμάκων και τροφίμων να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του δήμου (τηλ. 27413-62114) και να ζητούν βοήθεια.
Με απόφαση του δημάρχου εργαζόμενοι που αυτή την περίοδο είναι ανενεργοί, όπως οι εργαζόμενοι στις σχολικές επιτροπές  ή στην εκπαίδευση έχουν μετακινηθεί στην Κοινωνική Προστασία για να ενισχύουν τα σημεία που υπάρχει πραγματικά ανάγκη.

Επίσης ο δήμος σε συνεργασία με την Μητρόπολη προχωρά σε αγορά τροφίμων και φαρμάκων αλλά και στην παρασκευή γευμάτων, από τους μαγείρους των βρεφονηπιακών σταθμών, τα οποία θα φτάνουν στα 200 περίπου ανα ημέρα.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην στενή συνεργασία του Δήμου με το νοσοκομείο Κορίνθου και την κάλυψη αναγκών που θα προκύψουν, στην παραχώρηση χώρου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου για την υλοποίηση των εθελοντικών αιμοδοσιών ενώ σημείωσε πως έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν όπου χρειάζεται απολυμάνσεις και σε Δημοτικά Διαμερίσματα.

Σωτηρης Τσιόδρας: τα πραγματικά περιστατικά στη χώρα μας είναι 2.000 με 3.000…

Previous article

Ιταλία: Έκρηξη κρουσμάτων και θυμάτων – 475 νεκροί σε μία ημέρα, 2.978 συνολικά

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.