ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

H προφητική ομιλία του Bill Gates για την απειλη μιας παγκόσμιας πανδημίας (video με υπότιτλους)

0

Τη φαντασία των πάσης φύσης δύσπιστων και συνωμοσιολόγων όλου του κόσμου τροφοδοτεί ένα βίντεο που κυκλοφορεί ευρέως τις τελευταίες ημέρες στο Διαδίκτυο με πρωταγωνιστή τον πρώην οραματιστή επιχειρηματία και νυν φιλάνθρωπο, ο οποίος εμφανίζεται με άσπρο πουκάμισο και ροζ πουλόβερ να εισέρχεται στη σκηνή του TEDx Talks, τέτοια εποχή πριν από μια πενταετία (τον Μάρτιο του 2015) στο Βανκούβερ του Καναδά, φέρνοντας μαζί του, πάνω σε ένα δίτροχο καρότσι, ένα μεταλλικό βαρέλι γεμάτο «προμήθειες επιβίωσης».

Οταν ήμουν παιδί, η καταστροφή που φοβόμασταν περισσότερο ήταν το ξέσπασμα ενός πυρηνικού πολέμου. Για αυτόν τον λόγο είχαμε ένα βαρέλι σαν κι αυτό στο υπόγειό μας γεμάτο με κονσέρβες και νερό», είχε εξηγήσει στο κοινό του ο Γκέιτς. Για να προειδοποιήσει αμέσως μετά πως «σήμερα ο μεγαλύτερος κίνδυνος μιας παγκόσμιας καταστροφής» δεν μοιάζει με ένα πυρηνικό μανιτάρι, αλλά με έναν θανατηφόρο ιό.

«Αν κατά τις επόμενες δεκαετίες σκοτωθούν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι, αυτό κατά πάσα πιθανότητα θα συμβεί όχι εξαιτίας ενός πολέμου, αλλά λόγω της εξάπλωσης ενός εξαιρετικά μεταδοτικού ιού», είχε επισημάνει ο σχεδόν προφήτης (όπως φαίνεται) πέρα από αναμορφωτής, των καιρών μας, Μπιλ Γκέιτς, κάνοντας λόγο για μελλοντικά, τότε, θύματα «όχι πυραύλων, αλλά μικροβίων», ενώ πίσω του προβαλλόταν η εικόνα ενός ιού αξιοσημείωτα παρόμοιου με τον νέο κορονοϊό. “Ως ανθρωπότητα ξοδέψαμε τεράστια ποσά αλλά και ενέργεια και δυνάμεις για την αποτροπή ενός πυρηνικού πολέμου, παραμελώντας, ωστόσο, τη δημιουργία ενός αποτελεσματικού συστήματος αντιμετώπισης και αναχαίτισης μιας πανδημίας ενός εξαιρετικά μεταδοτικού θανατηφόρου ιού“, είχε υποστηρίξει ο Γκέιτς, υπογραμμίζοντας πως «δεν είμαστε προετοιμασμένοι για την επόμενη επιδημία».

Ηδη από τότε κάποιοι έσπευσαν να τον αντιμετωπίσουν με καχυποψία, ενώ άλλοι να του αποδώσουν προφητικές ικανότητες και το ίδιο συμβαίνει και σήμερα. Αλλά ο Μπιλ Γκέιτς κατά πάσα πιθανότητα είναι απλώς διορατικός και διαβασμένος και άρτια πληροφορημένος. Ο, τι άλλο λέγεται, καλώς ή κακώς, δεν ξεπερνά το στάδιο της συνωμοσιολογίας.

Παροχή Υπηρεσιών Κοινωνικής Φροντίδας & Αλληλεγγύης σε Ηλικιωμένους και Ευπαθείς Ομάδες

Previous article

Πρώην αρχηγός των τουρκικών δυνάμεων ξηράς το τρίτο θύμα που καταγράφεται στην Τουρκία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.