ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τηλεδιάσκεψη του περιφερειάρχη Π. Νίκα με τον υπουργό Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο

0

Η γενική προσπάθεια που καταβάλλεται στη χώρα μας για την αποτροπή της διάδοσης του κορωνοϊού και οι τρόποι για τη συνέχιση της λειτουργίας των υπηρεσιών της πολιτείας -σε κεντρικό επίπεδο, όπως επίσης σε επίπεδο Περιφερειών και δήμων- αποτέλεσε το αντικείμενο τηλεδιάσκεψης που είχε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας με τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο και Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκο Πιερρακάκη, καθώς και με περιφερειάρχες από διάφορες περιοχές.
Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι θα πρέπει να ενταθούν περαιτέρω οι προσπάθειες, ενώ αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν σχέση με τον τομέα της υγείας δήλωσε ότι θα εξεταστούν διεξοδικά μετά την έξοδο της χώρας μας από την κρίση που βιώνει.
Από την πλευρά του, ο Π. Νίκας έθεσε εκ νέου το θέμα της υποστελέχωσης και της ανεπαρκούς υποδομής του τομέα της υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σημειώνοντας ότι “παρά τις ηρωικές προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών” οι δυνατότητες του εν λόγω τομέα είναι περιορισμένες στην Περιφέρειά μας. Εξειδικεύοντας, δήλωσε ότι η Περιφέρεια στερείται βασικών πραγμάτων, καθώς σε αυτή “δεν υφίσταται καμία πανεπιστημιακή κλινική, ούτε νοσοκομείο αναφοράς”.
Αναφερόμενος στη λειτουργία του δημοσίου, ο περιφερειάρχης επισήμανε ότι η υιοθέτηση των ψηφιακών διευκολύνσεων δίνει τη δυνατότητα για την επί τα βελτίω αναδιοργάνωση της δημόσιας διοίκησης και περαιτέρω ψηφιοποίησή της.
Στην ίδια σύσκεψη, εξ άλλου, συζητήθηκαν τρόποι για να ενισχυθεί η κοινωνική πολιτική απέναντι σε ευπαθείς ομάδες -όπως οι ρομά, αλλά και τα αμεα- οι οποίες στη διάρκεια αυτής της περιόδου της πανδημίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Οπως έγινε γνωστό, μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 27 Μαρτίου, οι Περιφέρειες θα πρέπει να έχουν διαμορφώσει προτάσεις σχετικά με τρόπους ενίσχυσης και συνδρομής των εν λόγω ομάδων.
Τέλος, έγινε συζήτηση και σχετικά με τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων, ιδιαίτερα ως προς τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων σε αυτές κυρίως εν μέσω της υφιστάμενης κατάστασης.
Για το θέμα αυτό, κατέληξε ο Π. Νίκας, θα υπάρξει σύντομα εγκύκλιος από τον γενικό διευθυντή δημόσιας υγείας της Περιφέρειας

ΕΘΝΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Previous article

Έρευνα από το Ιπποκράτειο για τον ύπνο στην Κορινθία

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.