ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ

Ανακοίνωση με αιχμές του Συλλόγο Επισιτιστών Λουτρακίου – Ζητούν την βοήθεια του δήμου

0

Οι επιχειρήσεις του κλάδου τουρισμού είναι απο αυτές που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την υγειονομική κρίση του κορονοϊού. Σε μία περίοδο που λόγω Πάσχα αλλά και του καλοκαιριού θα περίμενε κανείς να μπαίνουν πλησίστιες στην σεζόν, αυτές παραμένουν κλειστές και με εξαιρετικά αβέβαιο μέλλον.

Σε ανοιχτή επιστολή τους αναφέρουν τα εξής:Το κλίμα αυτό περιγράφει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου “Ξένιος Ζεύς”. Στην ανακοίνωση περιγράφεται αρχικά η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε όλη την δεκαετία της κρίσης, ενω κατατίθενται και προτάσεις για άρση του αδιεξόδου.

Μάλιστα ο Σύλλογος αφήνει και σαφείς αιχμές για την αντιπολίτευση του δήμου Λουτρακίου – Αγίων Θεοδώρων κάνοντας μάλιστα λόγο για πολιτικά παιχνίδια..

Ειδικότερα ο Σύλλογος Επισιτιστών Λουτρακίου αναφέρει:

Για περίπου μία δεκαετία ο κλάδος μας όχι μόνο δεν είναι ευνοημένος αλλά αντιμετώπισε και τις αντίξοες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί λόγω της κρίσης που έπληξε όλη τη χώρα. Να θυμίσουμε εδώ, ότι εκτός από τα μνημόνια είχαμε πρόσφατα σε τοπικό επίπεδο αντιμετωπίσει πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα με τις τσούχτρες!!!

Τέλος ο πρόσφατος αντικαπνιστικός νόμος δημιούργησε νέα δεδομένα και νέα πτώση τζίρου!!! Παρ όλα αυτά, η συνδρομή μας στη αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος του Δήμου μας ήταν και είναι ουσιαστική!!!

Ο κλάδος έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, έχουν γίνει επενδύσεις, έχουμε βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες, έχουμε εκπαιδεύσει το προσωπικό μας. Είμαστε πάντα παρόντες όταν χρειάστηκε και έχουμε στηρίξει με κάθε δυνατό τρόπο όλες τις ενέργειες προς αυτή τη κατεύθυνση!!!

Αυτή τη στιγμή όμως οι πρωτοφανείς συνθήκες που αντιμετωπίζουμε κάνουν επιτακτική την ανάγκη λήψης δραστικών μέτρων για την στήριξη του κλάδου καθώς η συντριπτική πλειονότητα των συναδέρφων δε θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις !!!!

Σε αυτές τις πολύ δύσκολες ώρες καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον μας βοηθώντας στην βιωσιμότητα των επιχειρήσεών μας. Αποφάσεις που απαιτούν συναίνεση και ομοφωνία μακριά από πολιτικές και προσωπικές φιλοδοξίες.

Με μεγάλη μας απογοήτευση είδαμε στα πρόσφατα Δημοτικά Συμβούλια να γίνεται από μερίδα της αντιπολίτευσης απαράδεκτη επίθεση στις τουριστικές επιχειρήσεις και καταστήματα με παράλογες και άκαιρες «προτάσεις», καταψηφίζοντας παράλληλα το πρόγραμμα τουριστικής προβολής του Δήμου που και εμείς είχαμε εισηγηθεί!

Είναι επιτακτική από πλευράς Δήμου η λήψη αντισταθμιστικών μέτρων ειδικά για την περίοδο που θα ακολουθήσει την καραντίνα με μοναδικό γνώμονα την βιωσιμότητα του συνόλου του τουριστικού κλάδου του Δήμου μας και την ουσιαστική βοήθεια ώστε να μπορέσουμε να επανακάμψουμε στις ακόμα ποιο δύσκολες συνθήκες που θα δημιουργηθούν μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση πλήρως. Μία γενναία μείωση των τελών από πλευράς Δήμου-Λιμενικού και μετά το τέλος της καραντίνας είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ !!!!!

Επίσης εκτός από τα μέτρα στήριξης η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει κατάλληλα προετοιμασμένους με πλάνο και πρόγραμμα για να ενισχύσουμε την εισροή επισκεπτών και τουριστών . Η εγγύτητα με την Αθήνα και η δυνατότητα να εστιάσουμε σε αυτήν είναι μονόδρομος για να μπορέσουμε να “σώσουμε” τη φετινή σεζόν!!! Όχι μόνο λοιπόν πρέπει να υλοποιηθεί το πρόγραμμα της τουριστικής προβολής του δήμου με εστίαση ειδικά για φέτος στον εγχώριο τουρισμό αλλά και να ενισχυθεί με επιπλέον κονδύλια !!!

Καλούμε το σύνολο του πολιτικού κόσμου του Δήμου να μας αφήσει έξω από πολιτικά παιχνίδια και να μας στηρίξει έμπρακτα και ουσιαστικά!!!

Τρεις μετασεισμοί μικρής έντασης όλη τη νύχτα – Που ήταν τελικά το επίκεντρο

Previous article

Συγχαρητήρια σε όλους τους εκπαιδευτικούς από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.