ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας: Τέλος τα ψέματα με τον «Φιλόδημο 1»!

0

Μία ανακοίνωση σκληρού ύφους εξέδωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” για την αυτοδιοίκηση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Στην ανακοίνωση αναφέρονται όλα τα έργα που χρηματοδότησε ο ΣΥΡΙΖΑ με το πρόγραμμα “Φιλόδημος 1” στο νομό και κάνουν λόγο για πελατειακές λογικές σε συνθήκες αδιαφάνειας. Μιλούν ακόμη για λαϊκισμό του υπουργού Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκου εξ αιτίας της χρήσης του ονόματος “του ανθρώπου που οραματίστηκε τις «Ανοιχτές Πόλεις» και τους «Αναπτυξιακούς Συνδέσμους» σε ένα «νέο» πρόγραμμα χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης που βασίζεται σε πελατειακές συναλλαγές και κλειστές υπουργικές πόρτες που ανοίγουν μόνο με γαλάζια αντικλείδια…“.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει

“O Υπουργός Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας επιμένοντας σε αδιέξοδους δρόμους και απαράδεκτες πρακτικές με αφετηρίες αδιαφάνειας και πελατειακής λογικής ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την αλλαγή του αναπτυξιακού προγράμματος «ΦιλόΔημος 1» και τη μετονομασία του σε «Αντώνης Τρίτσης». 

Η λαϊκίστικη χρήση του ονόματος ενός αληθινού οραματιστή της αυτοδιοίκησης αποκαλύπτει εξ’ αρχής τη φιλοσοφία του «νέου» προγράμματος. Η γαλάζια ηγεσία του Υπ. Εσωτερικών ανερυθρίαστα χρησιμοποιεί το όνομα του ανθρώπου που οραματίστηκε τις «Ανοιχτές Πόλεις» και τους «Αναπτυξιακούς Συνδέσμους» σε ένα «νέο» πρόγραμμα χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης που βασίζεται σε πελατειακές συναλλαγές και κλειστές υπουργικές πόρτες που ανοίγουν μόνο με γαλάζια αντικλείδια. 

Η Αυτοδιοίκηση όμως γνωρίζει την αλήθεια.

Γνωρίζει καταρχάς ποιος ήταν αυτός που κούρεψε άγρια μεταξύ 2010-2014 τους πόρους της Αυτοδιοίκησης. ΜΕΙΟΝ 65% στους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, ΜΕΙΟΝ 90% στις χρηματοδοτήσεις έργων (ΣΑΤΑ).

Γνωρίζει επίσης, καλά, ποιος ήταν αυτός που επανέφερε χρηματοδοτικά εργαλεία, αναπτυξιακά προγράμματα τα «ΦιλόΔημος 1» και «ΦιλόΔημος 2» για να στηρίξει με κάθε τρόπο τους ΟΤΑ.

Γνωρίζει ότι με τον «ΦιλόΔημο» για πρώτη φορά οι δήμαρχοι είχαν πρόσβαση σε μεγάλες χρηματοδοτήσεις χωρίς να χρειάζεται να καταθέτουν «κομματικά διαπιστευτήρια» σε κανέναν. 

Γνωρίζει ότι για πρώτη φορά έργα μεγάλης κοινής ωφέλειας αξιολογήθηκαν αποκλειστικά από τεχνοκράτες με όρους διαφάνειας, χρηματοδοτήθηκαν και δρομολογήθηκαν χωρίς κανένα κώλυμα κομματικού χαρακτήρα. 

Γνωρίζει ότι στην Κορινθία εντάχθηκαν στον «ΦιλόΔημο 1» και χρηματοδοτήθηκαν μεγάλα έργα συνολικού προϋπολ. 31 εκατ. ευρώ,  πολλά από τα οποία “σέρνονταν” στα υπουργικά γραφεία (π.χ. αποχέτευση Νεμέας, υδροδότηση Σικυωνίων), επί σειρά ετών ταλαιπωρώντας τους δημότες: 

35.553.153 ευρώ στην Κορινθία απο το υπουργείο Εσωτερικών - Morias ...

Δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων οικισμού Νεμέας & Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων (ΕΕΛ) Νεμέας  12.800.000€.

Διαδικτυακή υδροδότηση τοπικών κοινοτήτων Δ.Ε. Σικυωνίων 3.790.000€.

Διαδικτύωση αγωγών ύδρευσης Δήμου Κορινθίων Β’ Φάση 3.000.000€

Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία τηλεματικού συστήματος διαχείρισης πιέσεων, ελέγχου διαρροών και παρακολούθησης ποιότητας νερού εσωτερικών δικτύων ύδρευσης ΔΕΥΑ Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων 3.000.000€

Έργα αποχέτευσης ομβρίων της πόλης του Κιάτου 2.170.000€

Κατασκευή έργων αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Νεμέας 1.600.000€

Αντικατάσταση Η/Μ εξοπλισμού ΕΕΛ Ξυλοκάστρου 1.017.586€

Βελτίωση αγροτικών δρόμων Δ.Ε. Σικυωνίων και Δ.Ε. Στυμφαλίας του Δήμου Σικυωνίων 868.000€

Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις στο Δήμο Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγίων Θεοδώρων 842.000€

Βελτίωση ασφαλτόστρωση αγροτικού δρόμου από όριο οικισμού ΜΑΝΝΑΣ έως διασταύρωση με επαρχιακή οδό  ΧΑΡΤΣΙΑΝΙΚΑ-ΡΕΘΙ 830.000€

Αγροτική οδοποιϊα Δ.Κ. Σοφικού 680.000€

Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης του Ξυλόκαστρου-τμήμα 5  497.500€

Τα μεγάλα έργα του «ΦιλόΔημου 1» δεν είχαν ανάγκη να τα «σώσει» ο κ. Θεοδωρικάκος για να τα παρουσιάσει ως δικά του έργα. 

O κ. Θεοδωρικάκος είχε ανάγκη τα ψέματα και την παραπληροφόρηση για μειώσει την επιτυχία του «ΦιλόΔημου» και να «πουλήσει» τη διαμεσολάβησή του με τις πηγές χρηματοδότησης. 

Όμως «κάθε θαύμα, τρεις μέρες», κύριε υπουργέ. 

Η αλήθεια είναι εδώ. Και είναι συντριπτική.

Οι γείτονες την έπεσαν σε αυτόν που φωτογράφισε τον ιερέα στο Κουκάκι: «Μπράβο ρουφιάνε» (vid)

Previous article

Η ζωή της υμνογράφου Κασσιανής που θάμπωσε τον αυτοκράτορα Θεοδόσιο – Το τροπάριο της Κασσιανής σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.