ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καραντίνα και απαγόρευση κυκλοφορίας στο Κρανίδι 20:00 με 08:00, μετά τα 150 κρούσματα στη δομή μεταναστών

0

Τα μέτρα που θα ληφθούν στη δομή μεταναστών και στο Κρανίδι μετά τα 150 θετικά κρούσματα κορωνοϊού στο ξενοδοχείο που φιλοξενεί μετανάστες, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

«Ολοκληρώσαμε μια σειρά συσκέψεων με τον περιφερειάρχη και τους εμπλεκόμενους φορείς. Τα αποτελέσματα της χθεσινής δειγματοληψίας δημιούργησαν την ανάγκη άμεσου συναγερμού» σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς που επιβεβαίωσε 150 θετικούς στον κορωνοϊό, σε 497 δείγματα της δομείς. Ανάμεσά τους βρίσκονται και οι εργαζόμενοι, έτσι 148 θετικοί ανήκουν στους φιλοξενούμενους, μία είναι εργαζόμενη και ένα στέλεχος της δομής.

Η δομή των μεταναστών μπήκε σε καραντίνα από τη Μεγάλη Πέμπτη, προκειμένου να αποφευχθεί η διασπορά του κορωνοϊού στην κοινότητα του δήμου. Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε πως οι Αρχές προχώρησαν σε ιχνηλατίσεις προκειμένου να παρακολουθήσουν και τα αρνητικά κρούσματα εργαζομένων που κινούνταν στην περιοχή. Ωστόσο, επανέλαβε πως θα πρέπει να παρθούν μέτρα προληπτικού χαρακτήρα, χωρίς αυτό να συνιστά λόγο για να επικρατήσει πανικός.

Έκκληση Χαρδαλιά σε ευπαθείς ομάδες του δήμου
Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθηνε έκκληση σε ευπαθείς ομάδες, ηλικιωμένους και άτομα με υποκείμενα νοσήματα να παραμείνουν σπίτια τους και να μην βρεθούν στο δρόμο για κανέναν λόγο. Όπως είπε η κατ’ εξαίρεση μετακίνηση περιορίζεται μόνο στους αριθμούς Β1, Β2 και Β3, ενώ τίθεται σε εφαρμογή απαγόρευση κυκλοφορίας στον δήμο από τις 20.00 ως τις 08.00 το πρωί για τις επόμενες 14 ημέρες.

Οι μετακινήσεις Β1, Β2 και Β3 αφορούν σε μετακίνηση σε νοσοκομείο ή επίσκεψη στο γιατρό, μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα (σούπερ μάρκετ) για προμήθεια αγαθών πρώτης ανάγκης και μετάβαση στην τράπεζα. Οι πολίτες του Κρανιδίου δεν θα μπορούν να μετακινηθούν για παροχή βοήθειας σε άνθρωπο που βρίσκεται σε ανάγκη (Β4), προκειμένου να μεταβούν σε τελετή (κηδεία, γάμος, βάφτιση-Β5), αλλά ούτε για σωματική άσκηση ή για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου (Β6).

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ T.1690

Previous article

Παρέμβαση του ΙΝΚΑ Κορινθίας για να γίνει περίφραξη στην Διώρυγα

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.