ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΣΜΟΥ

Coronavirus: Δύο άνδρες στις ΗΠΑ ήπιαν απολυμαντικά για να αποτρέψουν το Covid-19

0

Ο Gaylord Lopez, διευθυντής του Georgia Poison Center, δήλωσε ότι ένας άντρας στα 50 του, από νοτιοδυτικά της Ατλάντα , νοσηλεύτηκε αφού ισχυρίστηκε ότι έπινε 16 ουγγιές χλωρίνης το Σάββατο.

Την επόμενη μέρα, ένας άντρας στα 30 του, από την Ατλάντα, φέρεται να κατανάλωσε έναν συνδυασμό προϊόντων καθαρισμού Pine-Sol, στοματικό διάλυμα, μπύρα και παυσίπονα.

Οι ασθενείς, που και οι δύο έχουν ιστορικό ψυχιατρικών προβλημάτων, αναμένεται να έχουν πλήρη ανάρρωση.

Δεν είναι σαφές εάν υπάρχει σχέση μεταξύ των ανδρών που λαμβάνουν τα απολυμαντικά και των σχολίων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την περασμένη εβδομάδα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε σχολιάσει δημόσια ότι αν τα οικιακά προϊόντα που είναι γνωστό ότι σκοτώνουν τον κοροναϊό θα μπορούσαν να λειτουργήσουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

«Βλέπω αυτό το απολυμαντικό, όπου το χτυπάει σε ένα λεπτό, ένα λεπτό», είπε. «Και υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι τέτοιο; Με ένεση μέσα ή αν το πιει κάποιος;

Ο κ. Τραμπ είπε αργότερα ότι είχε κάνει τις ερωτήσεις σαρκαστικά μετά από κριτική από ειδικούς.

Ο κ. Λόπεζ είπε ότι αισθάνθηκε ότι το κοινό είχε παρερμηνεύσει τις παρατηρήσεις του προέδρου σχετικά με την ένεση απολυμαντικών όταν απλώς έθεσε ερωτήσεις σχετικά με την πιθανότητα να γίνει αυτό ως θεραπεία.

Το Georgia Poison Center, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) και ορισμένοι κατασκευαστές προϊόντων καθαρισμού έχουν εκδώσει οδηγίες που προειδοποιούν τους ανθρώπους να μην καταναλώνουν απολυμαντικά.

Το κέντρο έχει σημειώσει απότομη αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που αρρωσταίνουν μετά την ανάμειξη ενός συνδυασμού προϊόντων για να καθαρίσουν τις επιφάνειες και να εισπνεύσουν τους καπνούς τους τελευταίους δύο μήνες.

8eCUgvCwsa

Λίμνη Βουλιαγμένης

Previous article

Σύμβαση 4 εκ. ευρώ για την περιοχή του Ισθμού υπέγραψε ο Π. Νίκας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.