Περιφερεια

Συναινεί η ΓΑΙΑΟΣΕ για την παραχώρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της μετρικής γραμμής Κόρινθος – Δερβένι. Εξαιρούνται σταθμοί και κτήρια.

0

Συναινεί η ΓΑΙΑΟΣΕ στην παραχώρηση κατά χρήση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της ανενεργού μετρικής σιδηροδρομικής γραμμής από την Κόρινθο μέχρι το Δερβένι, όπως γνωστοποιεί ο διευθύνων σύμβουλος της εν λόγω εταιρείας Περικλής Νικολάου με έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα.

Το αίτημα για την παραχώρηση της μήκους 55 χιλιομέτρων σιδηροδρομικής γραμμής και του χώρου πέριξ αυτής είχε διατυπώσει ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει ο Π. Νίκας με στόχο την αξιοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Περιφέρειας -στους στόχους του οποίου περιλαμβάνεται και η επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ τηρεί επιφύλαξη για την παραχώρηση και των κτηρίων, ωστόσο ο περιφερειάρχης εκτίμησε ότι η απαίτηση αυτή της Περιφέρειας “είναι μαχητή”.

Στο έγγραφό του προς τον περιφερειάρχη, το οποίο κοινοποιείται προς τον γ.γ. Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Σταθόπουλο, τον πρόεδρο του ΟΣΕ Κώστα Σπηλιόπουλο και τον πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ Κώστα Κεσεντέ, ο Π. Νικολάου αναφέρει ειδικότερα:

“Σε συνέχεια του εγγράφου που αποστείλατε στον πρόεδρο της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Κωνσταντίνο Κεσεντέ, καθώς και της συνάντησής μας στα γραφεία της ΓΑΙΑΟΣΕ στις 15/4/2020, σας απαντούμε ότι συμφωνούμε, καταρχάς για την παραχώρηση κατά χρήση δια χρησιδανείου της ανενεργού σιδηροδρομικής γραμμής Δερβένι – Κόρινθος, εξαιρουμένων όμως από την παραχώρηση των σιδηροδρομικών σταθμών και λοιπών κτηρίων, τα οποία η ΓΑΙΑΟΣΕ θα αξιοποιήσει για εμπορικές χρήσεις.

Οι ειδικότεροι όροι και η τελική διαδικασία παραχώρησης θα συμφωνηθεί και ολοκληρωθεί μεταξύ ημών, σύμφωνα και με τις καταστατικές διατάξεις της ΓΑΙΑΟΣΕ”.

8eCUgvCwsa

Παπακυριάκος: “Τι θα κάνουμε για τις επιχειρήσεις εστίασης στον δήμο μας” (βίντεο)

Previous article

ΞΑΝΑΠΕΡΝΕΙ ΖΩΗ Η ΝΥΧΤΑ, ΣΤΟ ΦΛΟΙΣΒΟ, ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ. (13 φωτογραφίες των vas-val)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.