ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Με χωριστές εκδηλώσεις τίμησαν την τραγωδία της Marfin οι πολιτικοί αρχηγοί

0
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δίπλα από την πλακέτα κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων της, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι τρεις εργαζόμενοι της Marfin, στην οδό Σταδίου, το Σάββατο 9 Μαΐου 2020. Πέρασαν 10 χρόνια και 4 μέρες από τα θλιβερά γεγονότα στην τράπεζα Marfin - Εγνατία, στην οδό Σταδίου, η τραγωδία έγινε στις 5 Μαΐου του 2010 όπου κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων κατά των οικονομικών μέτρων για την υπογραφή της δανειακής σύμβασης ομάδα αγνώστων, έριξαν βόμβες μολότοφ στην τράπεζα την ώρα που βρίσκονταν μέσα σε αυτήν περίπου 25-30 εργαζόμενοι. Οι περισσότεροι κατόρθωσαν να διαφύγουν, πέντε άτομα διέσωσε η Πυροσβεστική, τρεις όμως άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των τοξικών αναθυμιάσεων και του πυκνού καπνού. Η ταυτότητα των αυτουργών της επίθεσης δεν έχει επιβεβαιωθεί μέχρι και σήμερα. Στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας, της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου (32 ετών-έγκυος 4 μηνών), του Επαμεινώνδα Τσάκαλη (36 ετών) και της Παρασκευής Ζούλια (35 ετών) έγινε ο εντοιχισμός πλακέτας, στο χώρο όπου δολοφονήθηκαν οι εργαζόμενοι της Marfin, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσο

Την πλακέτα της μνημης για την τραγωδία της Marfin αποκάλυψε σήμερα το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός σε μια λιτή και σεμνή τελετή στην οποία έδωσε το παρών η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Παραβρέθηκαν ακόμα η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μίλησε για ένα πρώτο βήμα στην κατεύθυνση της δικαίωσης των θυμάτων και ζήτησε να μην γίνει η τραγωδία της Marfin θέμα πολιτικής αντιπαράθεσης.

Η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μπροστά στην πλακέτα για τα θύματα της Marfin

Ο Πρωθυπουργός μίλησε για τον ξεκάθαρο συμβολισμό της σημερινής κίνησης που είναι να μην πέσει ποτέ ξανά η χώρα θύμα του τυφλού διχασμού, του μίσους, της βίας.

Στην εκδήλωση δεν παραβρέθηκαν οι επικεφαλής των άλλων κομμάτων της Βουλής, Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης οι οποίοι πραγματοποίησαν ανεξάρτητες εκδηλώσεις.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στεφάνι και τόνισε πως καταδικάζει τη βία αλλά και την υποκρισία του κ. Μητσοτάκη υπενθυμίζοντας ότι λίγους μήνες πριν αποφασίσει να τιμήσει την μνημη των θυμάτων με την πλακέτα είχε δώσει εντολή να ασκηθεί έφεση εναντίον της δικαστικής απόφασης που δικαίωνε τα θύματα και επιδίκαζε αποζημιώσεις στους συγγενείς τους.

Μόνος του κατέθεσε στεφάνι και ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μόνος του κατέθεσε στεφάνι και ο ΓΓ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

Έτοιμο να σφυρίξει πάλι το τρένο στη γραμμή Κιάτο-Αίγιο

Previous article

“Η ειδική αγωγή είναι θεραπεία – να επιστρέψουν τα παιδιά μας στο σχολείο”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.