ΤΕΧΝΗ

Μπέττυ Χαρλαύτη: Η Κορίνθια σοπράνο που έχει πάντα ποδοσφαιρικά παπούτσια στην τσάντα της!

0

Η σύγχρονη Ελληνίδα ερμηνεύτρια με διεθνείς επιτυχίες και γνωστή για τη συνεργασία της με τον Μίκη Θεοδωράκη έχει πάντα παπούτσια με τάπες στην τσάντα της και αποκαλύπτει ότι έχει εμφανιστεί στη σκηνή με μώλωπες από την αγάπη της για το ποδόσφαιρο!

Μπέττυ Χαρλαύτη είναι μία σύγχρονη Ελληνίδα ερμηνεύτρια με κλασική εκπαίδευση, διπλωματούχος μεσόφωνος, που τραγουδά ευρύ ρεπερτόριο σε αρκετές γλώσσες και έχει γίνει γνωστή όχι μόνο στην Ελλάδα για τη συνεργασία της με τον κορυφαίο Μίκη Θεοδωράκη.

Αυτό που πολλοί ίσως δεν ξέρουν, είναι η αγάπη της για τον αθλητισμό και ιδιαίτερα για το ποδόσφαιρο! Μία αγάπη που δεν περιορίζεται απλά στο να παρακολουθεί αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά μεταφέρεται μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, στην επαφή με το χόρτο και πολύ περισσότερο με την μπάλα. Αυτήν, την αγαπημένη. Πως λοιπόν μία μέτζο σοπράνο με τεράστιες διεθνείς επιτυχίες, που τον Μάρτιο του 2019 ερμήνευσε στις Βρυξέλλες το εκπληκτικό  «Canto General» σε τρεις sold out συναυλίες, καταφέρνει την ίδια στιγμή να φοράει τα ποδοσφαιρικά της παπούτσια και να παίζει μπάλα;

Την απάντηση την δίνει η ίδια και μας εντυπωσιάζει: «Έχω κάνει ποικίλες μουσικές σπουδές, αλλά αθλούμαι από μικρή και παίζω ποδόσφαιρο από τότε που με θυμάμαι! Δεν είχα ποτέ δελτίο, έπαιζα πάντα στη γειτονιά και στο πανεπιστήμιο 5Χ5 με φίλους. Αλλά κάποια στιγμή μου ήρθε η ιδέα, καθώς υπόβοσκε η επιθυμία. Έδωσα κατατακτήριες εξετάσεις και πέρασα στα ΤΕΦΑΑ. Το έκανα χωρίς να το πω σε κανέναν και πλέον είμαι τελειόφοιτη, στο δεύτερο πτυχίο στη σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού». Αν δεν ήταν μάλιστα η περίοδος της καραντίνας θα είχε πάρει το πτυχίο της.

Στη σκηνή με μελανιές!

Η Μπέττυ Χαρλαύτη συνεχίζει να μας εκπλήσσει, καθώς έχει επιλέξει για ειδικότητα τις χιονοδρομίες και την ενόργανη γυμναστική! Όσο μιλάει όμως ξεχειλίζει από αγάπη για το ποδόσφαιρο.

«Μου έχει τύχει να βγω στη σκηνή με μώλωπες! Στην τσάντα μου θα βρεις τα πολύταπα παπούτσια μαζί με γόβες. Άλλωστε στην πρώτη ευκαιρία παίζω ποδόσφαιρο. Το θεωρώ ιδιαίτερο άθλημα με βαθιές κοινωνικές προεκτάσεις. Έχει εισχωρήσει στην κοινωνία, είναι το πιο λαϊκό άθλημα, αν και έχει συσχετιστεί με βρόμικο χρήμα. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη φορά που μπήκε στη σχολή ο καθηγητής με μία μπάλα και μας ρώτησε τι κρατάει. Αφού απαντήσαμε όλοι, μας είπε ότι δεν είναι μπάλα, αλλά λεφτά! Ήταν σοκαριστικό. Δεν είναι μόνο λεφτά, είναι και αναγνωρισιμότητα που δεν μπορείς να αποκτήσεις με λεφτά».

Η Μπέττυ Χαρλαύτη ενώνει με έναν μοναδικό τρόπο τη μουσική με το ποδόσφαιρο, δύο διαφορετικές μορφές της τέχνης, αλλά τέχνες. «Το ποδόσφαιρο ενώνει ετερόκλητους ανθρώπους μεταξύ τους με αγνό τρόπο. Από το ποδόσφαιρο μπορούν να ξεκινήσουν πολύ όμορφα πράγματα. Ο Νίκος Μάλλιαρης, τον ξέρει όλος ο κόσμος, που πρωτοπορεί με το «Επίσκυρον», το οποίο δημιουργήθηκε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο, το πιστεύει και το προασπίζεται εδώ και χρόνια».

Έχει τραγουδήσει σε μερικά από τα μεγαλύτερα θέατρα της χώρας, έχει συνεργαστεί επί σκηνής με την Μαρία Φαραντούρη, τον Μάριο Φραγκούλη και άλλους σημαντικούς καλλιτέχνες, έχει εμφανιστεί με την την El Sistema Greece, την Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Αθηναίων, την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης».

Με καταγωγή από τη Μικρά Ασία, δεν κρύβει την αγάπη της για την ΑΕΚ. «Μία ομάδα πρέπει να τη στηρίζεις πάντα, σε όποια φάση κι αν βρίσκεται. Αυτό σημαίνει φίλαθλος. Πάνω απ’ όλα όμως το ποδόσφαιρο. «Έχει την ένταση που λατρεύω. Αυτήν την ένταση την παραλληλίζω με την ένταση της σκηνής. Τα vibes του αγώνα ταυτίζονται με αυτά όταν βρίσκομαι σε μία δυνατή συναυλία. Το συναίσθημα, η αδρεναλίνη! Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να κερδίσεις τον κόσμο. Αυτός είναι ο κριτής. Είσαι υπό εξέταση εκείνη τη στιγμή και στο τραγούδι και στην μπάλα».

ΠΗΓΗ: ΤΟ ΕΘΝΟΣ

8eCUgvCwsa

Ο Σκορπιός μετατρέπεται σε θέρετρο για το τζετ σετ (ΦΩΤΟ)

Previous article

Ο Αμβρόσιος αφορίζει Μητσοτάκη, Χαρδαλιά, Κεραμέως, αλλά η Ιερά Σύνοδος “αφορίζει” τον Αμβρόσιο (video)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.

More in ΤΕΧΝΗ