ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Τον Σεπτέμβριο θα είναι ανακαινισμένο το γήπεδο Ξυλοκάστρου

0

Απορίες, αλλά και ερωτηματικά, προκάλεσε σε πολλούς στο Ξυλόκαστρο το γεγονός πως το γήπεδο του Ξυλοκάστρου, έδρα του τοπικού Ηρακλή, δεν περιλαμβάνεται στα τέσσερα γήπεδα τα οποία πρόκειται να ανακαινιστούν με χρήματα από την Περιφέρεια. Με αφορμή αυτό ο τοπικός παράγοντας και μία από τις πιο θρυλικές μορφές του ποδοσφαίρου της Κορινθίας, ο Κώστας Φωτόπουλος (γνωστός ως Ντε Φαρία) ξεσπαθώνει εναντίον της περιφέρειας, αλλά και του δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης.

Σε επιστολή του (διαβάστε την ολόκληρη εδώ) ο κ. Φωτόπουλος εκφράζει την απορία του για την εξαίρεση του γηπέδου του Ξυλοκάστρου και σημειώνει χαρακτηριστικά:
«Πώς είναι δυνατόν ο συγκεκριμένος σύλλογος που έχει αναδείξει από τα σπλάχνα του τέσσερις σπουδαίους ποδοσφαιριστές, που έχουν παίξει ποδόσφαιρο σε Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, Παναχαϊκή, Κόρινθο, στις εθνικές ομάδες της χώρας, που έχει αναδειχθεί τρεις φορές Κυπελλούχος Κορινθίας, να έχει αγωνισθεί σε Δ’  Εθνική, και να στερείται σωστές γηπεδικές συνθήκες, ή να αγωνίζεται σε ένα μικρό “χούνι” το οποίο με τις εκάστοτε νεροποντές μετατρέπεται σε λίμνη και χωράφι. (…) Πώς είναι δυνατόν να έχει κάκιστο αγωνιστικό χώρο, κάκιστους αποδυτηριακούς χώρους, με νερό ανεπαρκές για να κάνουν μπάνιο μετά την άθληση;».

Επισημαίνει ακόμα ότι σε αυτό το «γήπεδο» αθλούνται και γυμνάζονται –εκτός από τις ομάδες του Ηρακλή, του Πανκαμαριακού και του Πανευρωστινιακού, 150 παιδιά νεαρής ηλικίας από τις Ακαδημίες, αλλά και οι μαθητές των σχολείων. Και κάνει την σύγκριση με τα 20 γήπεδα που έφτιαξε ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός στα 12 χρόνια που ήταν δήμαρχος Κορινθίων.   

Η απάντηση του δημάρχου Ξυλοκάστρου

Στον Ντε Φαρία απάντησε ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης Βλάσσης Τσιώτος με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook. Σε αυτήν επισημαίνει πως το γήπεδο έχει προβλεφθεί να ανακαινιστεί με χρηματοδότηση από πόρους του δήμου, οι εργασίες θα ξεκινήσουν άμεσα και τον Σεπτέμβριο θα είναι έτοιμο για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Σημειώνει ακόμα ότι στόχος της δικής του δημοτικής αρχής είναι να υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις παντού αναλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής.

Ειδικότερα ο κ. Τσιώτος αναφέρει.     

«Η αγωνία και η δίκαιη αγανάκτηση οδηγούν κάποιες φορές σε λανθασμένες εκτιμήσεις και άδικες κατηγορίες. Ο γνωστός σε όλη την πόλη μας κ. Κώστας Φωτόπουλος οδηγούμενος από την τεράστια αγάπη του για το ποδόσφαιρο της πόλης μας και την δικαιολογημένη αγωνία του για την πράγματι πολύ άσχημη κατάσταση του ποδοσφαιρικού γηπέδου « Σωτήρης Αγγελόπουλος», αδικεί άθελα του τις προσπάθειες που γίνονται ώστε να αποκτήσει η πόλη μας τις ποδοσφαιρικές υποδομές που της αξίζουν. Οι προσπάθειες αυτές ίσως δεν έχουν γίνει τόσο γνωστές και αυτή η αστοχία θα διορθωθεί με τα παρακάτω.

Το γήπεδο « Σωτήρης Αγγελόπουλος» πρόκειται να συντηρηθεί άμεσα, καθώς η δημοπράτηση του έργου έγινε πριν λίγο καιρό με χρηματοδότηση από πόρους του Δήμου, η οποία είχε εξασφαλιστεί από την περσινή χρονιά. Έτσι οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και την νέα αγωνιστική περίοδο το γήπεδο θα είναι στην κατάσταση που πρέπει.

Πριν ένα μήνα περίπου εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση 600.000 ευρώ από το Υπουργείο Εσωτερικών για την κατασκευή νέου γηπέδου στον χώρο του παλαιού γηπέδου του ΗΡΑΚΛΗ. Έτσι με την ολοκλήρωση και του έργου αυτού η πόλη μας θα διαθέτει δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα για τις ανάγκες των τοπικών ομάδων.

Ο Δήμος μας είναι ένας και ενιαίος και διεκδικούμε πόρους για αθλητικούς χώρους σε όλη την έκτασή του από κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης. Από την Περιφέρεια, τα αρμόδια Υπουργεία, το ΕΣΠΑ κτλ. Έτσι πρέπει όλοι να αισθανόμαστε περήφανοι όταν ανακοινώνεται ένα νέο αθλητικό έργο, οπουδήποτε στον Δήμο μας χωρίς τοπικιστικά ανακλαστικά. Ο στόχος είναι αθλητικές εγκαταστάσεις παντού, στο Ξυλόκαστρο, στο Δερβένι, στη Λυκοποριά, στα Ροζενά, στο Μελίσσι, στη Συκιά, στα Καρυώτικα, στο Καμάρι,στα Τρίκαλα κτλ ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής.

Υπομονή, εμπιστοσύνη και ομοψυχία λοιπόν για τον κοινό στόχο” καταλήγει ο Βλάσσης Τσιώτος.

Επαναλειτουργούν οι βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί του δήμου Κορινθίων

Previous article

H Space Χ γράφει ιστορία: Εκτοξεύτηκε η επανδρωμένη αποστολή προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (VIDEO-FOTO)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *