ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ο διανομέας που καταγγέλλει ξυλοδαρμό μιλά στο korinthia.net.gr – “έτσι έγινε το περιστατικό”

0

Η ιστορία είναι γνωστή. Ένα νέο παιδί, εργαζόμενος ως διανομέας σε κεντρική επιχείρηση-ψητοπωλείο στην Κόρινθο, πήγε να πάρει τα δεδουλευμένα του από την επιχείρηση στην οποία εργαζόταν. Αλλά, όταν πήγε εκεί, όπως καταγγέλλει ο ίδιος, αντί να πάρει τα χρήματά του έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από τον επιχειρηματία.

Το Korinthia.net.gr βρήκε τον εργαζόμενο και μίλησε μαζί του στο γραφείο του νομικού του εκπροσώπου Ανδρέα Βαγγόπουλου. Ο Κ.Π. μάς περιέγραψε τι ακριβώς συνέβη στο ηχητικό απόσπασμα που θα παρακολουθήσετε παρακάτω:

Στάση αναμονής από την πλευρά του επιχειρηματία

Αμέσως μετά επιχειρήσαμε να μιλήσουμε και με την πλευρά του επιχειρηματία. Καθώς δεν κατέστη δυνατό να βρούμε τον ίδιο, απευθυνθήκαμε στον νομικό εκπρόσωπό του, Νίκο Παπακυριάκο, ο οποίος μάς μετέφερε πως δεν επιθυμεί να τοποθετηθεί αυτή την στιγμή, καθώς ο ίδιος έχει μόλις αναλάβει την υπόθεση και θέλει πρώτα να ενημερωθεί για τα στοιχεία της.

Αναφορά σε Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ από το Εργατικό Κέντρο

Σε άλλη επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, ο κ. Κατεμής μάς ενημέρωσε ότι ήδη το Εργατικό Κέντρο κατέθεσε αναφορά στο Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας και στο ΙΚΑ ζητώντας τη διενέργεια ελέγχου στην επιχείρηση, ενώ έχει καλέσει σε συνάντηση τον εργαζόμενο. Περιγράφοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ο κ. Κατεμής εξήγησε πως μέχρι σήμερα οι διανομείς λειτουργούν σε καθεστώς ανασφάλειας, ενώ δεν έχουν καταφέρει να οργανωθούν σε σωματείο.

Νωρίτερα, το ΕΚ εξέδωσε και ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου εκφράζει τον αποτροπιασμό της για το εγκληματικό γεγονός που πληροφορήθηκε μέσω των κοινωνικών δικτύων και αφορά τον ξυλοδαρμό συναδέλφου διανομέα, που “τόλμησε” να ζητήσει τα δεδουλευμένα του.

Είναι απαράδεκτη ενέργεια που δείχνει το θράσος με το οποίο πλέον δρουν κάποιοι εργοδότες, εκμεταλλευόμενοι τον φόβο, την ατιμωρησία και το πλέγμα ανασφάλειας και απορρύθμισης που προωθούν οι κυβερνώντες, με τις αλλεπάλληλες αντεργατικές ρυθμίσεις, οι οποίες όχι μόνο δεν προστατεύουν τον κόσμο της μισθωτής εργασίας, αλλά ρίχνουν βορά τον κάθε εργαζόμενο στους επιτήδειους.

Ελπίζουμε να μην είναι κομμάτι της νέας κανονικότητας που επιφυλάσσεται στους εργαζόμενους, όπου η “νέα τάξη πραγμάτων” που δημιουργείται είναι στη λογική της επιβολής του …μαστιγίου, αν τολμήσεις και ζητήσεις το ξεροκόμματο, που είναι απαραίτητο για να επιβιώσεις.

Η μόνη άμυνα που υπάρχει είναι η συσπείρωση στα συνδικάτα.

Για αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους διανομείς, που σε όλη την διάρκεια της υγειονομικής κρίσης ανέλαβαν τον κίνδυνο έτσι ώστε όλοι μας να μείνουμε ασφαλείς, να έρθουν σε επαφή με το Εργατικό Κέντρο, ώστε να προσφέρουμε την βοήθεια μας για την ίδρυση συνδικαλιστικού φορέα εκπροσώπησης και προστασίας των δικαιωμάτων τους.

Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος για να αποτρέψουμε την εργοδοτική αυθαιρεσία και να προστατέψουμε τα ελάχιστα εργατικά δικαιώματα που έχουν απομείνει.

Καλούμε όλους τους εργοδοτικούς φορείς εστίασης να καταδικάσουν απερίφραστα τέτοιες ενέργειες που ντροπιάζουν τον κλάδο τους και να προβούν σε αυστηρές συστάσεις στα μέλη τους για την απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας. Όλος ο κόσμος της μισθωτής εργασίας έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις ανοχές του και το σημείο έκρηξης είναι πολύ κοντά.

Τέλος, καλούμε τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, που έχουμε ενημερώσει, να επιβάλουν την νομιμότητα. Αυτές οι εγκληματικές πρακτικές δεν μπορούν και δεν γίνονται ανεκτές”.

Γ. Ψυχογιός: “ταλαιπωρούν τους συνταξιούχος για τα αναδρομικά”

Previous article

Μπάζα και σκουπίδια κατακλύζουν το νηπιαγωγείο -και όχι μόνο- στο Κάτω Διμηνιό

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *