Περιφερεια

Νίκας: “Καμία υποχώρηση στο ζήτημα του φυσικού αερίου”

0

Την άποψη ότι η περιφέρεια παραμένει απολύτως ανυποχώρητη στην θέση της για το φυσικό αέριο, διατύπωσε ο Παναγιώτης Νίκας, χθες, από την Τρίπολη: «Η Περιφέρεια Πελοποννήσου εμμένει στην άποψή της με κατηγορηματικό τρόπο και θεωρεί μέγιστο πλήγμα την μη υλοποίηση του σχεδιασμού της ΔΕΔΑ».

Μάλιστα -καθώς δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμα η απόφαση της ΡΑΕ σχετικά με τον σχεδιασμό της ΔΕΔΔΑ, για τα δίκτυα φυσικού αερίου- ο περιφερειάρχης ξεκαθάρισε πως η Περιφέρεια δεν θα δεχτεί «…αιτήσεις ιδιωτών με επιλογή συγκεκριμένων πόλεων. Αυτό που δεχόμαστε είναι η ΔΕΔΔΑ, την κρατική παρουσία τον σχεδιασμό του φυσικού αερίου. Και θέλουμε βεβαιότητες, πότε θα ξεκινήσει, πότε θα ολοκληρωθεί, με τι τιμολόγιο. Όπως βεβαίως και κάλυψη ολόκληρης της Πελοποννήσου, γιατί το φυσικό αέριο είναι συγκριτικό πλεονέκτημα και πρέπει να το έχουν όλοι για την οικονομική τους ανάπτυξη».

Τέλος, ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι όσον αφορά την υπόθεση του φυσικού αερίου, σύντομα θα αρχίσει κύκλο συζητήσεων στην Αθήνα «με γνώμονα και την πρόσφατη σχετική απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου».

Γκιολής: “Ο Τατούλης δεν έκανε τίποτα για το φυσικό αέριο

Για το ίδιο θέμα ο αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γκιολής επέρριψε σαφώς ευθύνες στην διοίκηση Τατούλη σημειώνοντας ότι «η αλήθεια είναι μία και μοναδική: ο Πέτρος Τατούλης, για δικούς του λόγους, δεν έκανε τίποτα για να περάσει το φυσικό αέριο από την Πελοπόννησο. Εμείς είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε το ποσόν των 20 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και νομίζω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά για τις πρωτεύουσες των νομών για την Πελοπόννησό μας…».   

Βασίλης Νανόπουλος: “Η Κόρινθος χρειάζεται έργα υποδομής στον τουρισμό και ένα επιχειρηματικό πάρκο”

Previous article

Γ. Ψυχογιός: “ταλαιπωρούν τους συνταξιούχος για τα αναδρομικά”

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.