ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Συνοικισμός Κορίνθου: Οι 13.000 κάτοικοι ζητούν ένα δικό τους Πολιτιστικό Στέκι

0

Με μία λιτή επιστολή προς τον δήμαρχο Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο, η πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Κορίνθου Μαργαρίτα Αμπαδιωτάκη, τον καλεί να αναλάβει την πρωτοβουλία για να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου ένα Στέκι Πολιτισμού που θα κατασκευαστεί στην περιοχή της Ιωνίας του Συνοικισμού.

Κύριε Δήμαρχε“, αναφέρει στην επιστολή της η κυρία Αμπαδιωτάκη.

Ως Τοπικό Συμβούλιο Κορίνθου προτείνουμε να ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του δήμου και να κατασκευαστεί στην περιοχή της Ιωνίας του Συνοικισμού ένα Στέκι Πολιτισμού του Δήμου Κορινθίων.

Στο Πολιτιστικό αυτό Κέντρο μπορεί να στεγαστεί το Μουσείο Μικρασιατικών και Προσφυγικών Κειμηλίων, με την πλούσια συλλογή του, όπως είχε αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο το 2013.

Ο χώρος υπάρχει στα παλιά δημοτικά ιατρεία, όπου στην συνέχεια στεγάστηκε το Προσκοπείο επί της συμβολής των οδών Ιωνίας και Λουτρακίου.

Κύριε δήμαρχε. Η περιοχή του Συνοικισμού είναι συνδεδεμένη με την προσφυγιά της Μικράς Ασίας και του Πόντου. Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να δώσει ο δήμος στην κοινωνία ένα κτίριο που να αρμόζει στον πολιτισμό μας. Ο δήμος σήμερα στερείται παντελώς Δημοτικού Κτιρίου Πολιτισμού, σε μια περιοχή που υπερβαίνει τους 13.000 κατοίκους και η εξυπηρέτηση του πολιτισμού γίνεται αποκλειστικά από την Εκκλησία (αίθουσα Χρυσοστόμου Σμύρνης και Κέντρο Νέων)“.

Καταρρέει από την διάβρωση η ακτή στην Ποσειδωνία (ΦΩΤΟ) – Άμεση ανάγκη παρέμβασης απο τον δήμο

Previous article

Εντυπωσιακή διαμαρτυρία! Στο έδαφος, όπως ο Τζορτζ Φλόιντ εκατοντάδες μαθητές

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *