ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην αγορά της Κορίνθου Ψυχογιός και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το “Μένουμε Όρθιοι”

0

Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης, παρουσίασαν την περασμένη εβδομάδα ο βουλευτής Γιώργος Ψυχογιός και στελέχη της ΝΕ Κορινθίας. Πρόκειται για την τοπική διάσταση της μεγάλης πανελλαδικής εξόρμησης, με στόχο οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να περάσουν στην ίδια την κοινωνία.

Στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε την αδιαμεσολάβητη επαφή και επικοινωνία με τους πολίτες και τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας. Με τον πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα στην εμπροσθοφυλακή, ήδη από την Τετάρτη, βουλευτές, στελέχη και μέλη κάνουν πράξη τη μεγάλη πανελλαδική εξόρμηση.

Το μήνυμα του προγράμματος, όπως προέκυψε και από την παρουσίαση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας πριν από μερικές ημέρες, είναι “να δράσουμε εγκαίρως, χωρίς ολιγωρίες και ανεπάρκειες. Αυτό είναι το μήνυμα του προγράμματος που σας παρουσιάζουμε. Να δράσουμε εγκαίρως. Να δράσουμε τώρα. Να μην πέσουμε από τη Σκύλα στη Χάρυβδη, δηλαδή από την πανδημία στην οικονομική κατάρρευση“.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ψυχογιός, τονίζεται ότι “θα συνεχίσουμε τις εξορμήσεις σε όλη την Κορινθία και την ενημέρωση της κοινωνίας, όπως κάναμε και το προηγούμενο διάστημα μέσα από πληθώρα παρεμβάσεων στη Βουλή για όλους τους κλάδους, τηλεδιασκέψεις με φορείς, αλλά και ασκώντας πίεση με κάθε διαθέσιμο μέσο για την ανακούφιση των πολιτών και την άμβλυνση  των συνεπειών της ύφεσης, που με τις επιλογές της Νέας Δημοκρατίας, θα επιτρέψει  μόνο σε λίγους και ισχυρούς να επιβιώσουν.
Στεκόμαστε δίπλα στην κοινωνία και τις ανάγκες της, για μέτρα στήριξης που θα υπερασπίζονται ουσιαστικά την εργασία και την μικρομεσαία επιχείρηση.
Μέτρα που θα στηρίζουν οριζόντια όλους όσους πλήττονται. Τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους ανθρώπους του πολιτισμού, τους συλλόγους και τα σωματεία
…”.

Υπενθυμίζεται ότι οι βασικοί άξονες των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι:

-Επιχορήγηση της εργασίας, του μισθολογικού κόστους και των ασφαλιστικών εισφορών έως και 100%.
– Ενίσχυση μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με κεφάλαιο κίνησης 3 δισ. ευρώ, με κριτήριο τους εργαζόμενους που απασχολεί κάθε επιχείρηση.
– Μη επιστρεπτέα προκαταβολή.
– Δυνατότητα πρόσβασης σε φθηνό δανεισμό, με αξιοποίηση του αναπτυξιακού εργαλείου της αναπτυξιακής τράπεζας.
– Μείωση 50% σε μόνιμη βάση της προκαταβολής φόρου.
– Μείωση στο 6% όλων των προϊόντων στην εστίαση και κατάργηση, για την έκτακτη αυτή περίοδο, του φόρου διαμονής.

Χαϊδάρι: ο πρώτος δήμος στην Ελλάδα, στα πρότυπα του ΟΗΕ

Previous article

Προς αναδιάρθρωση των κατηγοριών στην Κορινθία – Ποια σενάρια εξετάζει η ΕΠΣ

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.