ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Προς αναδιάρθρωση των κατηγοριών στην Κορινθία – Ποια σενάρια εξετάζει η ΕΠΣ

0

Μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνεδρίαση ξεκινά σε λίγη ώρα στην ΕΠΣ Κορινθίας, με θέμα την αναδιάρθρωση των κατηγοριών του τοπικού πρωταθλήματος.

Για να ξεκινήσουμε με τα δεδομένα θα πρέπει να πούμε ότι την επόμενη χρονιά, από την δεύτερη κατηγορία θα ανέβουν τέσσερις ομάδες. Πρόκειται για τους Αγίους Θεοδώρους (πρωταθλητές της κατηγορίας) και τον Ολυμπιακό Άσσου, τον Άρη Βοχαϊκού και τον Κύψελο. Το πιθανότερο επίσης είναι να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα από την Α’ Κατηγορία (Θύελλα Πετρίου και Ολυμπιακός Λουτρακίου).

Αν ισχύσουν αυτά, την επόμενη σεζόν στην Α’ κατηγορία θα συμμετάσχουν 20 ομάδες. Οι 15 της φετινής σεζόν, οι τέσσερις από την Β Εθνική και η Κόρινθος 2004 που επιστρέφει στην τοπική κατηγορία.

Με αυτά τα δεδομένα υπάρχουν τρία σενάρια.

Το πρώτο θέλει να δημιουργούνται δύο όμιλοι των δέκα ομάδων με γεωγραφικά κριτήρια. Το δεύτερο θέλει να μένει ένας όμιλος, με τις 20 ομάδες και τις 38 αγωνιστικές. Και το τρίτο να υποβιβαστούν τελικά Θύελλα και Ολυμπιακός Λουτρακίου, οι ομάδες να γίνουν 18 (από 16 φέτος) και να παίζουν επίσης σε έναν όμιλο.

Το πιο ισχυρό σενάριο φαίνεται να είναι το πρώτο, καθώς εκτός απο πιο λειτουργικό (θα είναι δύσκολο να ολοκληρωθεί πρωτάθλημα με 38 αγωνιστικές) είναι και το πιο οικονομικό (θα γίνουν μόλις 18 αγώνες, άρα μειωμένα έξοδα για τις ομάδες).

Σε ό,τι αφορά την Β’ και Γ’ κατηγορία, αρχικά υπήρχε η σκέψη η Γ’ να καταργηθεί, οι ομάδες να ενσωματωθούν στην Β’ κατηγορία και να γίνουν και εκεί δύο όμιλοι. Τελικά, φαίνεται να προκρίνεται η λύση να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν.

Στην αγορά της Κορίνθου Ψυχογιός και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για το “Μένουμε Όρθιοι”

Previous article

Επιστρέφει εκτάκτως η ενημέρωση για τον κορονοϊό – Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *