ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Αντίλαλος από την κορυφογραμμή της Ζήρειας: “ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες”

0

Εκατοντάδες άνθρωποι συναντήθηκαν χτες το πρωί στο οροπέδιο Ισιώματα της Ζήρειας για να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στην κορυφογραμμή της Μικρής Ζήρειας. Απλοί πολίτες από την Κορινθία, την Αθήνα και την Πάτρα, καθώς και μεγάλος αριθμός συλλόγων, φορέων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συναντηθήκαν για να ενώσουν τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους, στην κατεύθυνση της αποτροπής ενός περιβαλλοντικού εγκλήματος. Ταυτόχρονα να  αναδείξουν την αποφασιστικότητά τους να ανατρέψουν τα σχέδια για την περιβαλλοντική και οικονομική καταστροφή που απειλεί την περιοχή.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε «η άστοχη χωροθέτηση ανεμογεννητριών στην προστατευόμενη περιοχή της Ζήρειας θα την μετατρέψει σε έναν τόπο βιομηχανικής παραγωγής, με συνέπεια την:
– μη αναστρέψιμη καταστροφή του τοπίου και του φυσικού οικοσυστήματος του βουνού μας
– μη αναστρέψιμο πλήγμα στην προσπάθεια ανάπτυξης του αειφόρου τουρισμού στην ορεινή περιοχή μας και στην τοπική οικονομία.

Ο αγώνας θα συνεχιστεί καθώς αυτή η διαμαρτυρία δεν είναι παρά η πρώτη μιας μακράς αλυσίδας δράσεων και επαφών, όπου θα ξανασυναντηθούμε ακόμα περισσότεροι μεχρί να καταστήσουμε σαφές πως:

Δεν θα επιτρέψουμε βιομηχανικές εγκαταστάσεις αιολικών εργοστασίων σε παρθένες περιοχές μεγάλης οικολογικής και οικονομικής σημασίας, όπως η Ζήρεια.

Σε αυτόν τον αγώνα η στήριξη όλων των πολιτών και θεσμικών υπευθύνων, των κινημάτων και της κοινωνίας των πολιτών είναι πλέον αναμφίβολη και απαραίτητη.

Η ΖΗΡΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ
ΟΧΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ…»!

Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών αυτοδιοικητικοί με επικεφαλής τους δημάρχους Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, αλλά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός.

Γερμανία: Δεν θα γίνουν επιχειρήσεις επαναπατρισμού για όσους κολλήσουν κορονοϊό στο εξωτερικό

Previous article

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ T.1697

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *