ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Με χαμηλότερες τιμές η σήμανση των ζώων μέχρι 15 Σεπτεμβρίου, στην Κόρινθο

0

Δύο σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της φροντίδας και της προστασίας των ζώων, αλλά και της εξυπηρέτησης του δημότη ανακοινώθηκαν από τον δήμο Κορινθίων.

Σε ό,τι αφορά το πρώτο δημιουργείται ηλεκτρονική βάση ζώων στα όρια του Δήμου και Δημοτικό Κτηνιατρείο όπου θα γίνονται στειρώσεις και άλλες κτηνιατρικές επεμβάσεις. Η δημοτική αρχή καλεί άμεσα τους ιδιοκτήτες των δεσποζόμενων να προχωρήσουν στην σήμανση των ζώων τους. Μάλιστα, όσοι το πράξουν κατά το διάστημα 15.06.20 έως 15.09.20 -σε συνεργασία με τα κτηνιατρεία της πόλης της Κορίνθου- θα τύχουν ευνοϊκότερης οικονομικής τιμής.

Υπενθυμίζεται ότι η σήμανση αποτελεί υποχρέωση βάσει του νόμου 4039/2012, άρθρο 4. Ο έλεγχος για την σήμανση των ζώων, τόσο των δεσποζόμενων όσο και των ποιμένων και κυνηγών θα γίνει σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας.

Από εκεί και πέρα, στην προσπάθεια που γίνεται από τον δήμο και σε όλες τις ενέργειες σημαντική είναι η συνεργασία με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του δήμου, «οι γνώσεις τους,  η εμπειρία τους αλλά και η προσωπική τους συμβολή αποτελούν για το Δήμο εργαλείο ώστε να κατορθώσει να αντιμετωπίσει ένα ζήτημα που έχει διογκωθεί τα τελευταία χρόνια και το οποίο δρα σε βάρος των ζώων αλλά και της κοινωνίας…».

Σε ενιαίο χώρο ΚΕΠ και δημοτικό ιατρείο Τενέας

Την ίδια ώρα, ο δήμος Κορινθίων κινείται και στην κατεύθυνση της εξοικονόμηση πόρων, αλλά και των αναβαθμισμένων υπηρεσιών προς τον πολίτη. Στο πλαίσιο αυτό ολοκλήρωσε τις διαδικασίες για την μεταστέγαση του ΚΕΠ της Τενέας στο Δημοτικό Κατάστημα στο Χιλιομόδι. Η μεταστέγαση ολοκληρώθηκε στο τέλος Μαΐου και η λειτουργία του Κέντρου είναι πλήρης από την 1η Ιουνίου.

Οι πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν από το ΚΕΠ της Τενέας μπορούν:
•          να καλούν στα τηλέφωνα: 2741362019,2741362020 και στο fax 2741362015
•          να χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική διεύθυνσηd.teneas@kep.gov.gr και φυσικά
•          να προσέρχονται δια ζώσης στην διεύθυνση Αθ. Καλαρά 6, Τ.Κ 20008

O Χρίστος Δήμας ξεναγεί την ΕΡΤ στην παλιά ΧΡΩΠΕΙ και τη νέα Πολιτεία Καινοτομίας

Previous article

Η στιγμή που θύμα ενδοοικογενειακής βίας κάνει νόημα στη φίλη της μέσα από βιντεοκλήση

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.