ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη η επίσκεψη Ξανθού και Αρβανίτη στην Κόρινθο – Στις 9.00 μμ η κεντρική πολιτική εκδήλωση

0

Επίσκεψη στην Κορινθία πραγματοποιούν από το πρωί ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και ο πρ. υπουργός Υγείας, βουλευτής και τομεάρχης Υγείας ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Ξανθός. Η επίσκεψη ξεκίνησε από το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ) Κορίνθου, όπου έλαβαν γνώση και ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η δομή σήμερα.

Τους δύο άνδρες συνόδευε ο συντονιστής της Ν.Ε. Γ. Παπασταμόπουλος, η πρ. βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη, ο πρ. πρόεδρος του ΕΛΓΑ Φάνης Κουρεμπές και φυσικά ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, ο οποίος μετά την επίσκεψη στο ΚΕΦΙΑΠ δήλωσε πώς «δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση και την συρρίκνωση που επιχειρείται σε μια πολύ σημαντική δομή αποκατάστασης για το Ν. Κορινθίας και την Πελοπόννησο, την οποία στηρίξαμε, και στην ουσία επαναλειτουργήσαμε, μέσα από παρεμβάσεις και προσωπικό τα προηγούμενα χρόνια».

Η επίσκεψη συνεχίστηκε στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου υπήρξε συνάντηση με τον διοικητή του Νοσοκομείου Γρηγόρη Καρπούζη, τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλλάντη Μέλλο, τον πρόεδρο των εργαζομένων του Νοσοκομείου Παντ. Αρβανιτάκη και τους ιατρούς και μέλη του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Χρ. Χασικίδη, Ν. Καμπά, Κ. Κοροβέση και Ηλ. Κοφινά.

Στη διάρκεια της συνάντησης ο Ανδρέας Ξανθός σημείωσε ότι η υγειονομική κρίση του κορωνοϊού μάς υποχρεώνει να αναθεωρήσουμε πολλά πράγματα για τον τρόπο με τον οποίον είναι οργανωμένο το σύστημα υγείας, η οικονομία, η κοινωνία αλλά και κρίσιμοι τομείς όπως είναι ο τουρισμός. «Το κρίσιμο συμπέρασμα» είπε ο πρώην υπουργός Υγείας «είναι η συνειδητοποίηση της αξίας του δημόσιου τομέα Υγείας. Γιατί», θύμισε, «αυτό δεν ήταν αυτονόητο ούτε δεδομένο. Ακούγαμε στο παρελθόν διάφορα για τα σπάταλα και αναποτελεσματικά νοσοκομεία. Νομίζω ότι τώρα με πολύ μεγαλύτερη δυσκολία λέγονται αυτά τα πράγματα».

Τόσο ο Ανδρέας Ξανθός όσο και ο Κώστας Αρβανίτης συνομίλησαν με τον πρόεδρο των Εργαζομένων του Νοσοκομείου Κορίνθου Παντελή Αρβανιτάκη για τις μόνιμες προσλήψεις που πρέπει να γίνουν στο χώρο της Υγείας, για τους όρους με τους οποίους θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, όσο και για την ενίσχυση και θωράκιση του υγειονομικού προσωπικού. Στη συζήτηση παρενέβη ο ευρωβουλευτής Κώστας Αρβανίτης ο οποίος εξήγησε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εργασία, αλλά και τις μάχες που δίνονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την αποφυγή της εργολαβοποίησης της εργασίας.

Στη διάρκεια της συζήτησης τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κορινθίας Χρυσοβαλλάντης Μέλλος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Ανδρέα Ξανθό για τη θητεία του στο Υπουργείο Υγείας, υπογραμμίζοντας ότι η ιατρική κοινότητα εισέπραξε εκείνη την εποχή αρκετά θετικά, ενώ επεσήμανε τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού που εντοπίζονται στο Νοσοκομείο Κορίνθου.

Στη συνέχεια το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε τις δομές προσφύγων και το ιατρείο όπου τόσο ο Κ. Αρβανίτης όσο και ο Ανδρέας Ξανθός συνομίλησαν με την υπεύθυνη ιατρό Βάνα Βουρβουτσιώτου, για τις ελλείψεις, τα προβλήματα και τις καταστάσεις που αυτό αντιμετωπίζει.

Σε λίγη ώρα (21.00), έξω από το δημοτικό θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης», θα γίνει ανοικτή πολιτική συγκέντρωση με ομιλία των δύο πολιτικών.

Pieter Bruegel the Elder: θερισμός

Previous article

Δερβένι: εκβολές Ζαχολίτικου (Δερβένιου) χείμαρρου (ποταμού)

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.