ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Ζωντανό, με νέα σύνθεση και …χρονομετρημένο το δημοτικό συμβούλιο Κορίνθου

0

Επιστρέφει η κανονικότητα στο δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων, καθώς πλέον οι συνεδριάσεις θα γίνονται κανονικά, δηλαδή θα είναι ανοιχτές και δια ζώσης.

Μόνο που το δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας θα έχει εντελώς διαφορετική σύνθεση και μορφή, καθώς από τις οκτώ παρατάξεις απέμειναν πλέον επτά, μετά την συγχώνευση της “Συμμαχίας Πολιτών” με την “Δύναμη Εξέλιξης”, την ανεξαρτητοποίηση των κ.κ. Κορδώση και Γ. Πιέτρη και την -ουσιαστική- προσχώρηση και του Γιάννη Καρασάββα στην πλειοψηφία.

Πλέον η αριθμητική δύναμη των παρατάξεων διαμορφώνεται ως εξής:

ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ: 12 σύμβουλοιντώνης Κυριαζής, Σπύρος Ζαχαριάς, Θέμις Κουτσογκίλας, Κωνσταντίνα Κόλλια, Δημήτρης Μπίτζιος, Σωτήρης Παπαδημητρίου, Παναγιώτης Καρσιώτης, Γιώργος Πούρος, Πελοπίδας Καλλίρης, Βαγγέλης Παπαϊωάννου, Σπύρος Πλατής, Γιάννης Καρασάββας).
ΠΟΡΕΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ: 7 σύμβουλοι (Αλέξανδρος Πνευματικός, Χρήστος Μελέτης, Κωνσταντίνα Λύτρα, Σταύρος Κεφάλας, Βασίλης Ταγαράς, μαρίνα Ραντίτσα, Ηλίας Μπουρσέ)
ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: 7 σύμβουλοι (Νίκος Σταυρέλης, Γεωργία Στριμενοπούλου, Γιώργος Μουρούτσος, Μαρίνος Κονδύλης, Μιχάλης Δόντης, Δημήτρης Μανωλάκης, Παναγιώτης Λαμπρινός)
ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ: 1 σύμβουλος (Τιμ. Πιέτρης)
ΝΕΑ ΟΡΜΗ: 1 σύμβουλος (Γιάννης Γκεζερλής)
ΚΙΝΗΣΗ ΕΜΠΡΟΣ: 1 σύμβουλος (Μάριος Ασημακόπουλος)
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: 1 σύμβουλος (Βιβή Τζέκου)
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ: 3 σύμβουλοι (Ανδρέας Ζώγκος, Γιώργος Πιέτρης, Χρήστος Κορδώσης).

Η κανονικότητα θα αφορά εφεξής και τον χρόνο των ομιλητών καθώς το δημοτικό συμβούλιο προμηθεύτηκε ένα ηλεκτρονικό χρονόμετρο το οποίο θα μετρά με ακρίβεια δευτερολέπτου τον χρόνο των ομιλητών.

Η συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα 22 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου, με τα παρακάτω θέματα:

1. Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Κορινθίων με το “Δίκτυο Πόλεων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και Κυκλική Οικονομία” με Δ.Τ. ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ, για την υλοποίηση των πράξεων “Ολοκλήρωση ΣΧΟΟΑΠ Τενέας” & “Ολοκλήρωση ΣΧΟΟΑΠ Άσσου-Λεχαίου”
2. Έγκριση των τροποποιημένων Ολοκληρωμένων Προγραμμάτων Δράσης έτους 2020 του Δήμου Κορινθίων και των νομικών του προσώπων: α) «ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ», β) «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ» και γ) «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ»
3. Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στο πλαίσο της πράξης «Συγκρότηση και Λειτουργία Κέντρου Κοινότητας Δήμου και Κινητής Μονάδας στο Δήμο Κορινθίων με περιοχή ευθύνης στην Π.Ε. Κορινθίας.
4. Αντικατάσταση μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του ν.π. «ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ»
5. Ορισμός Αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ν.π. «ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ» και αντικατάσταση μέλους
6. Διατύπωση απόψεων για παραχώρηση κοινοχρήστου χώρου για την τοποθέτηση εγκατάστασης καμπίνων από την εταιρεία «ΟΤΕ Α.Ε.» στα πλαίσια του έργου ΄΄NGA A K Κορίνθου -12 Καμπίνες΄΄
7. Σύναψη σύμβασης συνεργασίας του Δήμου Κορινθίων με την ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Α.Ε. για την οργάνωση ολοκληρωμένου συστήματος εναλλακτικής διαχείρισης συσκευασιών στο Δήμο Κορινθίων
8. Τροποποίηση Τεχνικού Προγράμματος και Δημοτικού Προϋπολογισμού έτους 2020
9. Αποδοχή χρηματοδότησης , όρων ένταξης και τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2020
10. Καθορισμό αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου
11. Αναγκαιότητα εκμίσθωσης αιγιαλού
12. Αναγκαιότητα ονοματοδοσίας ανωνύμων οδών στην περιοχή Αγιαννιώτικα της Κοινότητας Κορίνθου
13. Αναγκαιότητα ονοματοδοσίας ανωνύμων οδών της Κοινότητας Αρχαίας Κορίνθου
14. Απευθείας αγορά ακινήτου στη Κοινότητα Αγγελοκάστρου για δημιουργία κοινόχρηστου χώρου –πλατείας.
15. Απευθείας αγορά ακινήτου στη Κοινότητα Περιγιαλίου για δημιουργία κοινόχρηστου χώρου –πλατείας.
16. Απευθείας αγορά ακινήτου στην Κοινότητα Περιγιαλίου για δημιουργία πάρκινγκ πλησίον του κοιμητηρίου.
17. Ορισμός επιτροπής για την καταστροφή αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία ( άρθρο 199 § 6 ΚΔΚ).
18. Πρόγραμμα προϋπολογισμού Επικοινωνιακής Δαπάνης έτους 2020 και Απολογιστικά στοιχεία έτους 2019.
19. Κατανομή ποσού για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών έτους 2020 των σχολικών μονάδων του Δήμου μας (Β’ κατανομή) και αποζημίωσης των σχολικών τροχονόμων από 1-4-2020 έως 26-6-2020.
20. Αίτημα του El Barco IKE, για αλλαγή χρήσης λειτουργίας καταστήματος.
21. Σύμφωνη γνώμη για την μείωση καταβολής μηνιαίων τροφείων λόγω των έκτακτων μέτρων αντιμετώπισης των συνεπειών της πανδημίας.
22. Τροποποίηση της αρ. 395/2019 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, αντικατάσταση μέλους για τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας μέχρι και το έτος 2023.
23. Επιχορηγήσεις πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων-Σωματείων
24. Ορισμός ενός Δημοτικού Συμβούλου με τον αναπληρωτή του, για την υπό συγκρότηση επιτροπή κλήρωσης συμμετεχόντων στις εμποροπανηγύρεις έτους 2020 ΑΠΟΣΤ. ΠΑΥΛΟΥ (28-29 ΙΟΥΝΙΟΥ) ΚΑΙ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ (30 ΙΟΥΝΙΟΥ -1 ΙΟΥΛΙΟΥ) του Δήμου Κορινθίων

Προπονητικό camp τριάθλου στην ορεινή Κορινθία

Previous article

Ράτης: Με στεναχωρεί που κόψαμε τα δέντρα, αλλά δεν γινόταν αλλιώς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *