ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

“Συμμαχία” Πνευματικού και Σταυρέλη για τα κομμένα ελαιόδεντρα

1

Και μόνο το γεγονός πως, ύστερα απο πολλούς μήνες, “Πνοή Δημιουργίας” και “Πορεία Ευθύνης” συνομολογούν και καταγγέλλουν από κοινού την κοπή των ελαιοδέντρων από τον δήμο στο Περιγιάλι δείχνει πως το θέμα είναι αρκετά πιο σοβαρό απ ό,τι δείχνει και γι αυτό ο Δήμος θα πρέπει να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για τον σκοπό που προχώρησε σε αυτή την ενέργεια.

Όλα ξεκίνησαν από την καταγγελία που έκανε ένα δημότης του Περιγιαλίου, ο κ. Δημήτρης Κελλάμης στον προσωπικό του λογαριασμό:

Η έκπληξή μου και η απορία μου είναι μεγάλη. Και αυτό,γιατί στο δ.δ Περιγιαλίου, στην περιοχή ΠΑΣΣΑ, υπήρχε ένας ελαιώνας αποτελούμενος περίπου από 300 ελιές πρώην ιδιοκτησίας Σακελλαρίου και νυν Δήμου Κορινθίων. Οι ελιές που αναφέρουμε ήταν ηλικίας περίπου 1000 ετών, και εξαφανίστηκαν ως δια μαγείας μέσα σε 48 ώρες…”, υποστήριξε.

Την ίδια μέρα στο δημοτικό συμβούλιο ο κ. Λαμπρινός (Πνοή Δημιουργίας) κατήγγειλε το γεγονός ενώ ο τέως δήμαρχος ανέβασε το θέμα την επόμενη μέρα μέσω των κοινωνικών δικτύων:

Ο κ. Νανόπουλος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι δεν ξέρει τίποτα για την κοπή του ελαιώνα του Δήμου σε δυo σημεία στο Περιγιάλι”, έγραψε στο facebook ο κ. Πνευματικός. “Σήμερα κάλεσα την αστυνομία να καταγράψει το γεγονός, διότι η παράνομη κοπή συνεχιζόταν, η οποία και προσήλθε και κατέγραψε το έγκλημα οικονομικό και οικολογικό που ήταν κοντά στην ολοκλήρωσή του. Ο κ. Νανόπουλος ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον κ. Κωτσάκο Χάρη που μεταξύ των άλλων ισχυρίστηκε ότι εκτελεί το έργο, διότι έχει πάρει εντολή και άδεια απο τον κ. Νανόπουλο.

Στο τηλέφωνο από ότι μου μου αναφέρθηκε από τον αστυνομικό που συνομίλησε με τον κ. Νανόπουλο ( ήμουν δίπλα κατά την συνομιλία) απο την τηλεφωνική συσκευή του κ. Κωστάκου, του αναφέρθηκε ότι ο κ. Κωτσάκος εκτελεί εντολές του. Προφανώς ο κ. Νανοπουλος δεν ζήτησε (έμμεσα προκύπτει ) να κρατηθούν οι “δράστες” και ως όφειλε να υποβάλλει μήνυση. Όλοι καταλαβαίνουν γιατί. Εμείς καλούμε τον κ. Νανόπουλο να προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου, αν έλεγε αλήθεια στο ΔΣ ότι δεν ξέρει τίποτα και να καταθέσει μήνυση και αγωγή εναντίον των “δραστών” που κατεγράφησαν από την αστυνομία.

Σε αντίθετη περίπτωση έχει υποπέσει σε σοβαρότατα ποινικά και πειθαρχικά αδικήματα παράβασης καθήκοντος κλπ. Η ζημιά του δήμου ξεπερνά μόνο για την αξία του Ελαιώνα σε δύο ιδιοκτησίες του Δήμου στο Περιγιάλι το ποσό των 80.000 ευρώ. Εκτεθειμένη η Δημοτική Αρχή βλάπτει σοβαρά τα συμφέροντα του Δήμου. Κατέστρεψαν δύο ελαιώνες χωρίς αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όταν γνωρίζουν πολύ καλά, ότι και για την κοπή ακόμη και σε ένα δένδρο απαιτείται απόφαση ΔΣ.

Αντίστοιχα σε ανακοίνωσή της η Πνοή Δημιουργίας υιοθέτησε την καταγγελία του δημότη και έγραψε: “Ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Λαμπρινός στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέβη σε σοβαρή καταγγελία.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι σε δημοτικό ελαιόκτημα κληροδοτήματος Σωσώ Σακελλαρίου στο Περιγιάλι έκτασης 13 στρεμμάτων με περίπου 250 υπεραιωνόβιες ελιές πριν δύο ημέρες ιδιώτης έχει παρέμβει και ξεριζώνει τις ελιές, χωρίς να υπάρχει καμία απόφαση του Δήμου, ούτε Δημοτικού Συμβουλίου, ούτε Οικονομικής Επιτροπής.
Επειδή οι ελιές είναι πολύ μεγάλες σε όγκο εκτιμάται ότι το σύνολο των κορμών θα αποδώσει πάνω από 500 κυβικά ξύλα. Με μέσο όρο 120 € το κυβικό καταλαβαίνετε ότι η αξία είναι πολύ μεγάλη. Ως καθαρό κέρδος μπορεί να αποφέρει πάνω από 30.000 €
Τι προβλέπει να κατασκευάσει η Δημοτική Αρχή στο συγκεκριμένο χώρο;
Έχουν ληφθεί οι νόμιμες άδειες;
Για ποιό λόγο δεν ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού;
Γιατί τουλάχιστον οι κορμόριζες δεν μεταφυτεύτηκαν σε χώρο του Δήμου για να χρησιμοποιηθούν σε φύτευση κοινόχρηστων χώρων στο μέλλον;
Ποιός έδωσε την εντολή σε τέτοιες μη σύννομες έως παράνομες ενέργειες;
Τι θα πράξει η Δημοτική Αρχή;
Ο κ. Δήμαρχος απάντησε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για το θέμα και θα το ερευνήσει.
Το αποτέλεσμα;
Την επόμενη ημέρα (Τρίτη) ο ιδιώτης να αποτελειώσει το έργο του, αφήνοντας μόλις 10 ρίζες ελιές για το όριο του ελαιοκτήματος.
Δεν καταλαβαίνουμε ως που θα φθάσει αυτή η αυθαιρεσία, δεδομένου ότι πριν ακριβώς δύο μήνες είχαμε σχεδόν παρόμοια αυθαίρετη ενέργεια στην Αγία Άννα με συνεργεία του Δήμου αυτή τη φορά να εκριζώνουν άλλο ιδιωτικό ελαιόκτημα με αρκετές ελιές και το θέμα να έχει φθάσει στα δικαστήρια…
“.

Από την πλευρά του δήμου υπήρξε παραδοχή ότι το οικόπεδο καθαρίστηκε προκειμένου να αξιοποιηθεί από τον δήμο, ενώ τα ελαιόδεντρα που κόπηκαν ήταν ελάχιστα περιμετρικά του οικοπέδου.

Αναβλήθηκε το δημοτικό συμβούλιο στο Λουτράκι – Κοινή δήλωση μειοψηφίας εναντίον Γκιώνη

Previous article

«Μακάρι να μην επιβεβαιωθώ»: Η τρομακτική πρόβλεψη του Dr Ιωαννίδη για την Ελλάδα

Next article

You may also like

1 Comment

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *