ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Συνέντευξη Σταυρέλη με μηνύματα προς όλους

0

Τις θέσεις της παράταξής του -όπως κατατέθηκαν κατά το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο- περιέγραψε ο Νίκος Σταυρέλης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ο κ. Σταυρέλης στέλνοντας σαφη μηνύματα προς την πλευρά Πνευματικού, αλλά και του δημάρχου υπενθύμισε και πάλι τους θεσμικούς -και όχι μόνο- λόγους για τους οποίους, αντίθετα με ό,τι διασπείρεται, ο ίδιος και η Πνοή Δημιουργίας παραμένουν σταθερά στην γραμμή της αντιπολίτευσης, εξήγησε γιατί καταψήφισε την πρόταση της πλειοψηφίας για την τοποθέτηση του Ανδρέα Ζώγκου ως εκπροσώπου του δήμου Κορινθίων στο Δίκτυο των Πόλεων με Ιαματικές Πηγές και μετέφερε δύο θέματα που ανέδειξαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Μανωλάκης και Δόντης.

Ειδικότερα:

ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ
Σε ερώτησή μου στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησα από το Δήμαρχο να δώσει πειστικές εξηγήσεις για την πολύ μεγάλη καθυστέρηση που παρουσιάζεται κυρίως στην υπογραφή σύμβασης για νέα έργα, τα οποία έχουν δημοπρατηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή ή σε άλλες περιπτώσεις στην έναρξη κατασκευής σε συμβασιοποιημένα. Ενδεικτικά ανέφερα τα εξής έργα, για τα οποία μάλιστα κινδυνεύει και η χρηματοδότηση όσων είναι ενταγμένα σε προγράμματα ΕΣΠΑ κλπ:
1) Συντήρηση σχολικών κτιρίων 650.486 € Α.Μ. 16/2019 από ΣΑΤΑ, εταιρεία VALION έκπτωση 62,15%. Η πρώτη κατακύρωση από την Οικονομική Επιτροπή στις 21/2/2020.
2) Βρεφονηπιακός σταθμός Αγίου Γεωργίου 1.230.000 € Α.Μ. 9/2019 από ΕΣΠΑ, εταιρεία MACCONSTRUCTION έκπτωση 55,01%. Η δεύτερη και οριστική κατακύρωση από την Οικονομική Επιτροπή στις 10/3/2020.
3) Βρεφονηπιακός σταθμός Αθικίων 1.010.000 € Α.Μ. 10/2019 από ΕΣΠΑ, εταιρεία MACCONSTRUCTION έκπτωση 56,43%. Η δεύτερη και οριστική κατακύρωση από την Οικονομική Επιτροπή στις 4/5/2020.
4) Αγροτική οδοποιία Σοφικού (Κιουρκάτι) 9 χιλιόμετρα 680.000 € Α.Μ. 51/2017 από ΦΙΛΟΔΗΜΟ, εταιρεία ΕΥΠΑΛΙΝΟΣ έκπτωση 51,06%. Η σύμβαση 3/3/2020 και το έργο δεν έχει αρχίσει ακόμα.
5) Οδοποιία Σολυγείας 760.000 € Α.Μ. 28/2018 από ΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥ, εταιρεία GEOGENESIS έκπτωση 56,44%. Η δεύτερη και οριστική κατακύρωση από την Οικονομική Επιτροπή στις 10/3/2020. Ο ανάδοχος είναι ύστερα από έκπτωση του πρώτου αναδόχου τον Αύγουστο 2019 και ακόμα δεν έχει αρχίσει.
6) Εγκατάσταση φωτεινών σηματοδοτών και συνοδά έργα βελτίωσης κόμβων Γαλατακίου 670.000 € Α.Μ. 63/2018 από ΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥ. Η δεύτερη και οριστική κατακύρωση από την Οικονομική Επιτροπή στις 17/9/2019.
7) Ολοκλήρωση πεζοδρομίων Χιλιομοδίου 300.000 € Α.Μ. 5/2018 από ΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥ. Η σύμβαση 28/11/2018 και το έργο έχει σταματήσει πριν τις δημοτικές εκλογές.
8) Αστεροσκοπείο Στεφανίου 515.000 € Α.Μ. 13/2019 από ΠΟΡΟΥΣ ΔΗΜΟΥ, εταιρεία MACCONSTRUCTION έκπτωση 46,54%. Η δεύτερη και οριστική κατακύρωση από την Οικονομική Επιτροπή στις 11/2/2020.
9) Δημοτικό σχολείο Αρχαίας Κορίνθου 3.000.000 € Α.Μ. 20/2018 από ΕΣΠΑ, εταιρεία GEOGENESIS έκπτωση 53,1%. Η σύμβαση 7/5/2020 και το έργο δεν έχει αρχίσει ακόμα.
Η απάντηση του Δημάρχου είναι ότι
-δεν κινδυνεύει να χαθεί καμία χρηματοδότηση,
-υπήρχαν προβλήματα με τον κορονοϊό
-για μην χάνεται χρόνος και απαιτούνται συνεχείς παρατάσεις θα κληθούν οι εργολάβοι να υπογράψουν σύμβαση όταν είναι έτοιμοι να εγκατασταθούν στα έργα.

(δείτε και ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ τις απαντήσεις που δόθηκαν από την δημοτική αρχή για τα έργα στο Δημοτικό συμβούλιο)

ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως σε μερικούς που θέλουν να παραποιούν την αλήθεια ότι:
Τον ΣΤΑΥΡΕΛΗ και την ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ο Κορινθιακός Λαός τους έταξε στη θέση της Αντιπολίτευσης αυτή τη τετραετία, δυστυχώς κατά την άποψή μας για λίγες ψήφους.
Αυτό τον ρόλο έχουμε ορκιστεί ότι θα τιμήσουμε μέχρι τέλους της θητείας μας.
Παράλληλα επαναλαμβάνουμε τη δήλωσή μας κατά την ορκωμοσία του Δημοτικού Συμβουλίου τον Αύγουστο 2019:
-Ότι δεν πρέπει να ξεχνά, ούτε ο Δήμαρχος, ούτε κανένας άλλος, ότι οι Κορίνθιοι έδωσαν 8 έδρες στην παράταξή μας, όσες και στις παρατάξεις του Δημάρχου και του πρώην Δημάρχου.
-Η παράταξή μας συμμετέχει σε όλα τα νομικά πρόσωπα από την πλευρά της αντιπολίτευσης ή των λοιπών παρατάξεων όπως τις ονομάζει ο Κλεισθένης.
-Οι τότε δηλώσεις μας ότι θα στηρίζουμε ό,τι καλό γίνεται και θα αντιπολιτευόμαστε ό,τι δεν γίνεται ή δεν γίνεται σωστά, χωρίς προφάσεις και υπεκφυγές, εξακολουθούν στο ακέραιο, παραμένοντες πιστοί στο πρόγραμμά μας. Αυτό άλλωστε έχουμε πράξει μέχρι σήμερα. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν κόντρα στη βούληση των ψηφοφόρων μας.

ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ: ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Ζήτησα από το Δήμαρχο να τοποθετηθεί για το Διοικητήριο που συζητήθηκε πριν μερικές ημέρες από την Περιφερειακή Αρχή.
Ανέφερα τις θέσεις της παράταξής μας ότι πρέπει να γίνει στο χώρο του 6ου συντάγματος πεζικού, όπως έχει αποφασίσει με επανειλημμένες αποφάσεις το Δημοτικό Συμβούλιο από το 2007 έως το 202.
Η απάντηση του κ. Δημάρχου είναι ότι έχει μιλήσει με τον κ. Νίκα , αλλά θεσμικά δεν έχει γίνει καμία συζήτηση επί του θέματος. Την προσωπική του θέση πάντως δεν την ακούσαμε.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΩΣΑΜΕ ΘΕΤΙΚΗ ΨΗΦΟ & ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΙ ΜΑΣ

Δε δώσαμε θετική ψήφο στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε δύο θέματα.
Πρόκειται για την αντικατάσταση του Δημάρχου κ. Νανόπουλου από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο Ανδρέα Ζώγκο, ως εκπροσώπου του Δήμου στο Σύνδεσμο Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ύστερα από πρόταση του Δημάρχου. Η θέση μας δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο του Ανδρέα Ζώγκου, τον οποίο σεβόμαστε και εκτιμούμε απεριόριστα. Η ισχύουσα νομοθεσία έχει να κάνει με την εκλογή δύο εκπροσώπων του Δήμου μόνο από την παράταξη του Δημάρχου (ήδη έχουν εκλεγεί από το Σεπτέμβρη οι κύριοι Νανόπουλος και Κυριαζής). Δεν προβλέπεται η εκλογή από τις λοιπές παρατάξεις ή από ανεξάρτητους συμβούλους. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που δεν εξελέγη ο κ. Δόντης τον προηγούμενο Σεπτέμβρη. Τα εξηγήσαμε όλα αυτά στη συνεδρίαση.
Το δεύτερο θέμα αφορά την έγκριση επικοινωνιακής δαπάνης του Δήμου ποσού 107.540 € για το έτος 2020. Κρίναμε υπερβολικό το ποσόν συνολικά, όπως εισήχθη. Αντίθετα εγκρίναμε τις απολογιστικές δαπάνες για το 2019 συνολικού ποσού 37.954 €. Τελικά ο Δήμαρχος απέσυρε το θέμα για να επανέλθει σε επόμενη συνεδρίαση με τροποποιημένη εισήγηση.
Το περίεργο είναι ότι και τα δύο αυτά θέματα εγκρίθηκαν, όπως ακριβώς εισήχθησαν, από την παράταξη του πρώην Δημάρχου. Εμείς δεν κάνουμε σχόλια για συμπόρευση κλπ , όπως με κάθε ευκαιρία κάνει ο πρώην Δήμαρχος όταν ψηφίζουμε ό,τι καλό εισάγεται στο Συμβούλιο. Τα σχόλια είναι των κορινθίων πολιτών.

ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗΣ ΖΩΝΗΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας Μιχάλης Δόντης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε το θέμα της εγκατάλειψης της παραλιακής ζώνης του Σαρωνικού στην Αλμυρή και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης.
Συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή έχει μείνει άπραγη σε αρκετά θέματα καθημερινότητας, παρότι ήδη άρχισε η τουριστική περίοδος και μάλιστα δυναμικά.
-Καμία μέριμνα για λειτουργία χώρου στάθμευσης σε μισθωμένο ή άλλο χώρο με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητα να παρκάρουν στην εθνική οδό
-Φωτιστικά σώματα στην παραλία σπασμένα
-Τα χορτάρια στους δρόμους δεν έχουν κοπεί σωστά
-Τα καλαθάκια σκουπιδιών στην παραλία δεν αδειάζονται
-Παιδική χαρά δεν λειτουργεί.

ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΡΙΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΤΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ
Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής μας Δημήτρης Μανωλάκης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε το θέμα της αξιοποίησης του τρίμματος της ασφάλτου από την επανακατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα στην εθνική οδό Κορίνθου –Άργους κοντά στον Άγιο Βασίλειο.
Το έργο είναι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.
Συγκεκριμένα όπως ανέφερε διαπιστώνεται ότι το υπόλειμμα μεταφέρεται στο Άργος ως ντεπό του εργολάβου. Ζήτησε να γίνουν ενέργειες προς τον Περιφερειάρχη και τον Αντιπεριφερειάρχη να παρέμβουν ώστε να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες των αγροτικών δρόμων του χωριού, οι οποίοι έχουν καταστραφεί εντελώς.
Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει.

«Μακάρι να μην επιβεβαιωθώ»: Η τρομακτική πρόβλεψη του Dr Ιωαννίδη για την Ελλάδα

Previous article

Περού: 15.000 αστυνομικοί προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό και 223 νεκροί

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *