ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΠεριφερεια

Στην Ποσειδωνία το Διοικητήριο και 18 εκατομμύρια για τον Ισθμό!

0

Στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στην Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας (τότε Νομαρχία Κορινθίας) προσανατολίζεται και επίσημα πλέον η Περιφέρεια προκειμένου να φτιάξει το νέο Διοικητήριο.

Αυτό προκύπτει από το Υπόμνημα που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά την συνάντησή τους την Τετάρτη.

Συγκεκριμένα ο κ. Νίκας κατέθεσε ένα υπόμνημα 9 σελίδων στο οποίο περιγράφει σειρά θεμάτων που αφορούν την αναπτυξιακή προοπτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε αυτό, και συγκεκριμένα στην 3η σελίδα αναφέρει ότι για νέο διοικητήριο στην Κορινθία θα υπάρξει έναρξη μελετητικής διαδικασίας σε ιδιόκτητο οικόπεδο στην Ποσειδωνία, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”.

Απ ό,τι φαίνεται λοιπόν οι αποφάσεις από την περιφέρεια έχουν ληφθεί τουλάχιστον σε ό,τι αφορά το τι είναι προτεραιότητα, αν και δεν φαίνεται να υπάρχει εναλλακτική, στην σκέψη της Περιφέρειας.

Το δεύτερο μεγάλο σχέδιο που αφορά την Κορινθία είναι η αναβάθμιση του Ισθμού για τον οποίο ο Π/Υ είναι ιλιγγιώδης και φτάνει τα 18 εκατομμύρια ευρώ!

Σε ό,τι αφορά το υπόλοιπο αναπτυξιακό σχέδιο της Περιφέρειας για την Κορινθία περιλαμβάνει:
– την βελτίωση του ορεινού οδικού δικτύου
– τις σιδηροδρομικές γραμμές Κόρινθο- Άργος- Ναύπλιο και Κόρινθος – Τρίπολη – Καλαμάτα
– την αξιοποίηση της καταργημένης γραμμής Κόρινθος – Δερβένι, για δημιουργία περιβαλλοντικού και οικολογικού πάρκου
– την ολοκλήρωση του Φράγματος Ασωπού
– το Αστεροσκοπείο Κρυονερίου.

Από όσα προκύπτουν από το υπόμνημα, πάντως, φαίνεται ότι και το ζήτημα της διαχείριση των απορριμμάτων οδεύει στο τέλος του με τον κ. Νίκα να ενημερώνει ότι το τελευταίο δικαστήριο θα γίνει την επόμενη εβδομάδα (1η Ιουλίου) και μετά περνάμε στην φάση της κατασκευής.

Στη συνέντευξη που έδωσε ο Π. Νίκας το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη, στην Τρίπολη, εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση από τα αποτελέσματα της συνάντησης αυτής, τόνισε ωστόσο πως οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από τους καθ’ ύλην αρμόδιους και στον χρόνο που πρέπει.

“Σκοπός της συνάντησης με τον πρωθυπουργό ήταν ο συντονισμός με την κυβερνητική πολιτική όσον αφορά τα μείζονα ζητήματα προτεραιότητας για την Περιφέρεια Πελοποννήσου” σημείωσε ο περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι του ενεχείρισε υπόμνημα με προγραμματισμένες δράσεις και έργα σε 15 τουλάχιστον τομείς.

Ο Π. Νίκας συναντήθηκε χθες και με τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο, με τον οποίο συζήτησε αφ’ ενός το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στο τμήμα που αφορά τις Περιφέρειες και αφ’ ετέρου τα αδιέξοδα της απλής αναλογικής και την ανάγκη κατάργησής της, αλλά και την πρόοδο της διαδικασίας για τις θεσμικές μεταβολές ως προς την ενίσχυση των Περιφερειών με την μεταφορά σε αυτές μη κυβερνητικών αρμοδιοτήτων που τώρα έχουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, διασφαλίζοντας παράλληλα και την επαρκή χρηματοδότησή τους.

Το υπόμνημα του περιφερειάρχη προς τον πρωθυπουργό μπορείτε να το δείτε εδώ:

Στις δομές της Κορίνθου αποτυπώνεται η αναλγησία και η αποτυχία της ΝΔ στο προσφυγικό

Previous article

Εργασίες εκβάθυνσης στο Αλιευτικό Καταφύγιο Άσσου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *