ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ατύχημα στην ΜΟΗ, 147 ημέρες μετά: οι τραυματίες και το πόρισμα

0

Συμπληρώθηκαν 147 ημέρες από την αποφράδα 31η Ιανουαρίου, όταν η έκρηξη που σημειώθηκε στο μικρό ιατρείο, κοντά στην μονάδα αλκαλίωσης, στις εγκαταστάσεις της Μότορ Όιλ, άλλαξε για πάντα την ζωή των τεσσάρων θυμάτων.

Σήμερα οι τρεις από τους άτυχους εργάτες έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους και δίνουν την δική τους μάχη να ξαναβρούν τον δρόμο τους, αντιμετωπίζοντας κυρίως προβλήματα από τα εξωτερικά εγκαύματα και την αποκατάσταση αυτών. Ο τέταρτος από τους τραυματίες παραμένει στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΚΑΤ, χωρίς να έχει διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά με τους γιατρούς να εμφανίζουν ελαφρά σημάδια αισιοδοξίας από την σταθερότητα της κατάστασής του.

Σε ό,τι αφορά τα αίτια για το ατύχημα, το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δεν έχει βγει ακόμη, καθώς θα πρέπει να δώσουν καταθέσεις και τα τέσσερα θύματα, κάτι που για ευνόητους λόγους δεν έχει ακόμα γίνει. Ωστόσο από τις άλλες καταθέσεις και τα στοιχεία που προέκυψαν από την αυτοψία στον χώρο, το συμπέρασμα στο οποίο -άτυπα- καταλήγει η ΠΥ είναι πως το κακό προκλήθηκε από διαρροή οξυγόνου, εντός του ιατρείου. Από εξωτερική πηγή, δηλαδή εκτός του χώρου ιατρείου, δεν φαίνεται να υπήρξε πρόβλημα, ούτε να έδειξαν κάποια αντίδραση οι ειδικοί ανιχνευτές ασφαλείας που υπήρχαν.
Τελικές απαντήσεις, όμως θα υπάρξουν αφού καταθέσουν οι τραυματίες.

Αυτή την στιγμή η μονάδα λειτουργεί κανονικά, ωστόσο, λήφθηκαν επιπλέον μέτρα ασφαλείας. Είναι σημαντικό να ειπωθεί, επίσης, πως όλες οι πλευρές με τις οποίες μιλήσαμε τονίζουν ότι η εταιρεία, από την πρώτη στιγμή και μέχρι σήμερα, παραμένει σταθερά στο πλευρό των τραυματιών επιλύοντας κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί…

Έσπασε ο Κλοπ on camera, όταν αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον Νταλγκλίς και τον Τζέραρντ

Previous article

Αγία Τριαδα Ζευγολατιού: οι αναμνήσεις ξαναγυρίζουνε (video)

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *