ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

2,5 δισ. ευρώ για 5000 έργα. Το «Αντώνης Τρίτσης» σήμερα από το Άργος δια στόματος Θεοδωρικάκου στους Δημάρχους Πελοποννήσου.

0

σήμερα Δευτέρα 29/6  πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τέχνης & Πολιτισμού  «Μέγας Αλέξανδρος» η παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» στους Δημάρχους  της Περιφέρειας Πελοποννήσου από τον  Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο τον οποίο και υποδέχθηκε ο Δήμαρχος  Άργους Μυκηνών και Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου Δημήτρης  Καμπόσος.

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κατά την έναρξη του συνεδρίου αναφέρθηκε σε ζητήματα που απασχολούν του Δήμους της Πελοποννήσου και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την συνεργασία με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο.

Ο Υπουργός κατά την τοποθέτηση του αναφέρθηκε στην τεράστια σημασία του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» για την τοπική αυτοδιοίκηση καθώς έχει διασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για έργα προϋπολογισμού τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε περίπου 5.000 έργα σε όλη την Ελλάδα και 40.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα. Όπως επισήμανε  πρόκειται να ενταχθούν, μεταξύ άλλων, σε αυτό 52 έργα προϋπολογισμού 111.522.764 € τα οποία είχαν ενταχθεί στο προηγούμενο πρόγραμμα αλλά δεν διέθεταν επαρκή χρηματοδότηση για να εκτελεσθούν.

Στο πρόγραμμα δίνεται προτεραιότητα σε έργα που προάγουν την ποιότητα ζωής και την υγεία των πολιτών (αντικαταστάσεις πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης, αναβάθμιση βιολογικών καθαρισμών, ασφάλεια αστικών εγκαταστάσεων, χώροι αναψυχής για παιδιά, ανακύκλωση, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κ.λπ.), ενώ καινοτομία του προγράμματος αποτελεί η χρηματοδότηση για αντισεισμική προστασία σχολικών κτιρίων, κατασκευή σχολικών κτιρίων με ΣΔΙΤ και έργα πρόσβασης των ΑμΕΑ στις παραλίες και στη θάλασσα.

Πηγή: anagnostis.org

8eCUgvCwsa

Η Απάντηση της ΕΑΣ Κιάτου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη Βορίδη

Previous article

Άγιοι Θεόδωροι: Στην τελική ευθεία η υλοποίηση του Κοινωνικού Φυτωρίου

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.