ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Για κακοτεχνίες στην Σολυγεία μιλά ο Νανόπουλος και φέρνει ΕΔΕ που αγγίζει και τον Πνευματικό

0

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε σήμερα ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος με αφορμή τα σοβαρά προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα στην υδροδότηση της Σολυγείας (ΦΩΤΌ ΑΡΧΕΙΟΥ).

Το έργο παρουσιάζει αλλεπάλληλες και καθημερινές βλάβες, οι οποίες στερούν από την περιοχή την αδιάλειπτη υδροδότηση της. «Είναι μια δυσάρεστη κατάσταση που παραλάβαμε από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Ο τρόπος που χειρίστηκε το θέμα ο δήμος, η ΔΕΥΑΚ, ο εργολάβος είναι παράδειγμα προς αποφυγήν και στα όρια του σκανδάλου. Υπάρχουν ευθύνες, θ αναζητηθούν και θ αποδοθούν, ξεκινούμε Ένορκη Διοικητή Εξέταση…», διεμήνυσε σε υψηλούς τόνους ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος θέτοντας ερωτήματα για τις τεχνικές προδιαγραφές του έργου και υπενθυμίζοντας ότι το έργο έγινε επί δημαρχίας του κ. Πνευματικού, ο οποίος ήταν και πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ.

«Στο έργο έχει γίνει κακοτεχνία. Πρέπει να δούμε αν υπάρχουν σωλήνες με αντοχή 10 ατμοσφαιρών αντί 16 και 20 που έπρεπε, να δούμε γιατί δεν υπάρχουν στο έργο αυτό μηχανισμοί ασφαλείας, ώστε να εκτονώνουν την υψηλή πίεση, γιατί δεν υπάρχει τηλεδιαχείριση ενώ θα έπρεπε. Έχουμε σήμερα ένα δίκτυο γερασμένο που κατασκευάστηκε πρόχειρα. Όποιος είναι υπεύθυνος γι αυτό θα του καταλογιστούν ευθύνες -περιλαμβανομένου και του εργολάβου από τον οποίον ο Δήμος και η ΔΕΥΑΚ θα ζητήσουν να αποζημιωθούν…».

Ο Δήμαρχος, έχοντας στον πλευρό του τον Διευθυντή της ΔΕΥΑΚ Αντώνη Καραμανλή και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑΚ Δημήτρη Παπαγεωργίου ενημέρωσε τους κατοίκους της Σολυγείας πως η υπηρεσία καθημερινά παρεμβαίνει και αποκαθιστά τις βλάβες, δεν έκρυψε ωστόσο το ενδεχόμενο να χρειαστεί νέα συνολική παρέμβαση με αντικατάσταση απο τη νέα χρονιά μεγάλου μέρους του δικτύου, ώστε το πρόβλημα να λυθεί οριστικά και η περιοχή να πάψει να ταλαιπωρείται. Επιπλέον ενημέρωσε τους κατοίκους, ζητώντας την προσοχή και την μέριμνά τους, πως λόγω των βλαβών το διάστημα αυτό δεν δύναται ο δήμος και η υπηρεσία να διασφαλίσουν την ποιότητα του νερού. Από νέα βλάβη θα αλλάξει και πάλι η σύσταση του νερού με τη χρήση γεωτρήσεων.

Με αφορμή το θέμα αυτό, πάντως, ο δήμαρχος τοποθετήθηκε και για μια σειρά ακόμα από θέματα.

Ειδικότερα:

  • Για την συνάντηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (τον οποίο επισκέφτηκε μαζί με τον υφυπουργό Χρίστο Δήμα και την βουλευτή της ΝΔ Μαριλένα Σούκουλη) ανέφερε ότι ζητήθηκε να παραταθεί για έναν χρόνο η παραμονή των 50 αστυνομικών που ήρθαν στην Κόρινθο για να ενισχύσουν την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας και οι οποίοι τις επόμενες ημέρες θα έφευγαν. Αυτό επιτεύχθηκε, όπως επίσης επιτεύχθηκε η πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ 100 ατόμων με εμπειρία ως συνοριοφύλακες, οι οποίοι θα ενισχύσουν ακόμα περισσότερο το έργο της αστυνομίας στην Κορινθία. Οι άνθρωποι αυτοί, ύστερα από έναν χρόνο, θα μεταταχθούν στην Ελληνική Αστυνομία.
  • Συναφές είναι και το επόμενο θέμα που έθιξε ο κ. Νανόπουλος, καθώς αφορά τη δημιουργία ενός αστυνομικού κέντρου. Όπως τονίστηκε οι εγκαταστάσεις που φιλοξενούν σήμερα την Αστυνομική Διεύθυνση Κορινθίας δεν ικανοποιούν κανέναν. Φαίνεται λοιπόν ότι ο δήμος Κορινθίων προσανατολίζεται στην παραχώρηση του χώρου που προβλεπόταν να γίνει το νέο νεκροταφείο, κοντά στο μνημείο Νέγρη, προκειμένου εκεί να γίνει με ΣΔΙΤ ένα σύγχρονο διοικητικό αστυνομικό κέντρο. Ο αθλητικός πολυχώρος που προβλεπόταν να γίνει εκεί, πιθανότατα θα γίνει στον Συνοικισμό!
  • Για το ζήτημα του ελαιώνα στο Περιγιάλι, τα δέντρα του οποίου κόπηκαν, υποστήριξε πως η δημοτική αρχή δεν παρανόμησε καθώς για τα οικόπεδα και τα αγροτεμάχια εκτός σχεδίου, όπως το συγκεκριμένο, δεν απαιτείται απόφαση δημοτικού συμβουλίου ή της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Σημείωσε ακόμα πως ο αριθμός των δέντρων που κόπηκαν δεν έχει καμία σχέση με τον αριθμό που έχει ακουστεί (από 100 μέχρι 300 δέντρα) αναφέροντας χαρακτηριστικά, «εκεί έχουμε αφήσει τις ρίζες, ας πάει όποιος θέλει να τις μετρήσει».  Εξηγώντας την ανάγκη να γίνει αυτή η παρέμβαση ο κ. Νανόπουλος ανέφερε πως ο χώρος θα αξιοποιηθεί για να δημιουργηθεί αθλητικό κέντρο και πράσινο σημείο.
  • Για την αντιπαράθεση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αντώνη Κυριαζή με τον αντιδήμαρχο Σπύρο Ζαχαριά τόνισε πως δεν υπάρχει πρόβλημα εντός της παράταξης, ενώ ο ίδιος δεν βλέπει κανένα πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρόεδρος του Δ.Σ.

Καζίνο Λουτρακίου: οι επόμενες κινήσεις των αδερφών Comer

Previous article

Σύμβαση προϋπολογισμού 1.250.000 για αναβάθμιση του οδικού δικτύου της ορεινής Κορινθίας υπέγραψε ο Π. Νίκας

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.