ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Λάκι: Ο σκύλος που πάλεψε για να μην πνιγεί στην θάλασσα, ζητάει σπίτι

0

Πριν από μερικές ημέρες μας συγκίνησε όλους η περιπέτεια ενός σκύλου που οι ψαράδες από τον Άσσο Κορινθίας ανακάλυψαν να κολυμπάει στην μέση του κορινθιακού κόλπου. Αυτή είναι η ιστορία του…

Μόνον εκείνος γνωρίζει πόσες ώρες κολυμπούσε μεσοπέλαγα, καταβάλλοντας εντονότατη προσπάθεια για να μην τον «ρουφήξει» ο βυθός της θάλασσας. Εκεί, στον Άσσο Κορινθίας, στη μέση του πουθενά, οι ψαράδες της περιοχής εντοπίζουν, την Κυριακή 21 Ιουνίου, έναν σκυλάκο να «παλεύει» με τη θάλασσα.

Χωρίς δεύτερη σκέψη, τον γραπώνουν και τον μεταφέρουν στη στεριά. Η ώρα είναι 10 το πρωί. Εκείνος, με το που πατά τις πατούσες του σε έδαφος, κρύβεται κάτω από μια τροχοβίλα. Οι ψαράδες τηλεφωνούν στις Φιλοζωικές Οργανώσεις της περιοχής και ενημερώνουν για τον σκυλάκο που βρήκαν στην ανοικτή θάλασσα.

Εκείνος, παραμένει ακίνητος για ώρες. Είναι εξαντλημένος και σοκαρισμένος. Οι ψαράδες δεν το κουνούν ρούπι. Μένουν στο προσκεφάλι του. Του προσφέρουν τροφή, όμως δεν αντιδρά. Ανησυχούν για εκείνον και περιμένουν τους εθελοντές φιλόζωους.

Στις 6:00 το απόγευμα της ίδιας μέρας η πρόεδρος του Συλλόγου Αγάπης για τα Ζώα (Βλάσσης), που εδρεύει στην Κόρινθο, Βάνα Φραγκιάδου, ενημερώνεται από άλλη Φιλοζωική για την περίπτωση του σκύλου. Σπεύδει μαζί με ακόμα μία εθελόντρια στο σημείο. Η ώρα είναι 18:45.

Αρχίζει η επιχείρηση «Λάκι», όπως «βάπτισαν» τον σκυλάκο οι ψαράδες. Ο σκύλος ζει. Του προσφέρουν τροφή για να μπορέσουν να τον βγάλουν από την «κρυψώνα» του. Φορούν γάντια για να μην τους δαγκώσει όταν τον πιάσουν. Έπειτα από μισή ώρα προσπάθειας, εκείνος βγαίνει τρέμοντας. Η εθελόντρια τον πιάνει και η κυρία Φραγκιάδου του φορά λουρί/σαμαράκι.

«Έτρεμε. Ήταν γεμάτος κόλλες. Πού βρέθηκαν οι κόλλες; Περίεργο. Γιατί κάτω από την τροχοβίλα, εμείς δεν μπορέσαμε να τις διακρίνουμε», μας αφηγείται η κυρία Φραγκιάδου.

Την επόμενη ημέρα τον πηγαίνουν σε groomer: κάνει μπάνιο, κουρεύεται και μετά επισκέπτεται τον κτηνίατρο.

Είναι 15 ετών και μόλις επτά κιλά. Έχει πρόβλημα με την καρδιά του και έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Τα αποτελέσματα αναμένονται εντός των ημερών.

Φιλοξενείται σε σπίτι, για μία εβδομάδα. Μόλις βγουν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ο Λάκι με το βιβλιάριο υγείας στο στόμα θα ψάχνει τον άνθρωπό του, για τα όσα χρόνια ζωής του απομένουν. Γιατί κανείς δεν τον έχει αναζητήσει…

Όπως μας λέει η κυρία Φραγκιάδου, τις δύο πρώτες ημέρες δεν μπορούσε να σταθεί στα πόδια του και δεν σταμάτησε να τρέμει. Τώρα, είναι μια χαρά! Είναι πολύ κοινωνικός με τα άλλα σκυλιά και τα πηγαίνει καλά με παιδιά, ηλικίας Δημοτικού και άνω.
Είναι ευαίσθητος στις απότομες κινήσεις και η προσέγγισή του πρέπει να γίνεται με ηρεμία.

Ο Λάκι, λοιπόν, είναι ένας γεράκος σκύλος που αξίζει μια ζωή με αξιοπρέπεια. Να βρει έναν άνθρωπο, να τον γεροκομήσει, όπως λέει η κυρία Φραγκιάδου. Που θα γνωρίζει πώς να τον χειρίζεται και θα του καλύπτει τις ανάγκες του. Που θα έχει υπομονή και χρόνο να ασχοληθεί μαζί του και θα τον φροντίζει, όπως φροντίζουμε έναν ηλικιωμένο άνθρωπο. Γιατί και ένας γεράκος σκύλος χάνει την όραση και την όσφρησή του, παθαίνει άνοια.

πηγη

Αρωγός η Περιφέρεια στην υλοποίηση αθλητικών έργων επαναβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής στο Λουτράκι

Previous article

Ανησυχία για την σεισμική δραστηριότητα στις Αλκυονίδες

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *