ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνει ο Μητσοτάκης: Αλλαγές στο «Συν-Εργασία», εισφορές και γενναία μείωση προκαταβολής φόρου

0

Νέα μέτρα στήριξης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα από τη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Φώφης Γεννηματά για την οικονομία και την εργασία.

Στόχος του κυβερνητικού επιτελείου είναι ο περιορισμός της ύφεσης και η διατήρηση των θέσεων εργασίας, μέσα σε ένα περιβάλλον με πολλές αβεβαιότητες που έχει διαμορφώσει παγκοσμίως η επέλαση του κορωνοϊού.

Αναλυτικότερα, οι πρωτοβουλίες που αναμένεται να ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την στήριξη της εργασίας και τον επιχειρήσεων, θα αφορούν μεταξύ άλλων την επιστρεπτέα προκαταβολή, το πρόγραμμα «Συν-εργασία», τις ασφαλιστικές εισφορές και τη γενναία μείωση της προκαταβολής φόρου. Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας χθες κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός θα είναι «ευρύτερης έκτασης και δεν θα αφορούν μόνο τον τουρισμό».

Όσον αφορά την προκαταβολή φόρου, χθες και ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τόνισε ότι «θα γίνει γενναία μείωση, ακόμα και στο 100%».

Την ίδια ώρα, ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να αναφερθεί και στην επένδυση του Ελληνικού καθώς πριν από την προσέλευσή του στην Βουλή (10:30) θα παραβρεθεί στο εργοτάξιο με αφορμή την έναρξη των εργασιών.

Ωστόσο, ο πρωθυπουργός δεν αποκλείεται να αναφερθεί και στο νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που βάζει περιορισμούς στις πορείες και τις διαδηλώσεις που κατά διαστήματα «παραλύουν» το κέντρο της Αθήνας.

Σεμινάρια για την συμπλήρωση του μηχανογραφικού διοργανώνει ο Σύλλογος Φροντιστών Κορινθίας

Previous article

Μητσοτάκης από το Ελληνικό: «Ο τόπος αυτός θα γίνει μια κυψέλη ανάπτυξης»

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.