ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Τελευταία νέα – Μαίνεται η φωτιά στις Κεχριές

0

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση μέχρι αυτή την ώρα με την μεγάλη φωτιά που καίει στην περιοχή των Κεχρεών. Οι ισχυροί άνεμοι έχουν κάνει την φωτιά ανεξέλεγκτη και ήδη οι φλόγες κινούνται προς τα δυτικά και απειλούν πλέον νέες περιοχές. Ήδη έχει σκαρφαλώσει το βουνό και απειλεί να περάσει στην βορειο-δυτική πλαγιά προς Ξυλοκέριζα και Εξαμίλια

Οι κάτοικοι των οικισμών Άγιος Κωνσταντίνος, Γαλατάκι και Ζίμενς έχουν μεταφερθεί με λεωφορεία, αλλά και δικά τους μέσα, σε ασφαλές μέρος κοντά σε παραλιακή περιοχή. Επίσης, σε ασφαλές μέρος έχουν μεταφερθεί και τα παιδιά που φιλοξενούνται στην κατασκήνωση που λειτουργεί στην περιοχή.

Ο κ. Νανόπουλος τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι η πυρκαγιά δεν απείλησε την κατασκήνωση, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις προσπαθούν να κρατήσουν τη φωτιά μακριά από σπίτια που βρίσκονται κοντά στο πύρινο μέτωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες σε ορισμένα σημεία -στους οικισμούς πάνω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης- είναι μόλις 100 μέτρα από τα σπίτια.

Η φωτιά –εξαιτίας της φοράς των ανέμων- φαίνεται πως δεν απειλεί πλέον το στρατόπεδο, όπου βρίσκονται αποθήκες πυρομαχικών του Στρατού.

Στο μέτωπο της φωτιάς σπεύδουν ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης και ο κλαδάρχης επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στο σημείο αρχικά εστάλησαν ισχυρές Πυροσβεστικές Δυνάμεις και συγκεκριμένα 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Παράλληλα συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Ωστόσο οι δυνάμεις αυτές ενισχύονται διαρκώς. Αυτή τη στιγμή στο μέτωπο επιχειρούν 77 πυροσβέστες με 26 οχήματα και 4 ομάδες πεζοπόρο, πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη.

Η Πυροσβεστική επιβεβαίωσε την πληροφορία για εκκένωση οικισμού που βρίσκεται πάνω από τα Λουτρά της Ωραίας Ελένης.

Κλειστή παραμένει η παλαιά Εθνική οδός Κορίνθου Επιδαύρου

Μεγάλη φωτιά στις Κεχριές, έκλεισε τώρα η Π.Ε.Ο. Κορίνθου Επιδαύρου

Previous article

Φωτιά στις Κεχριές – Νεότερες εξελίξεις: Εκκενώνονται τα Αθίκια, αλλάζει διαρκώς φορά το μέτωπο της φωτιάς

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *