ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σε ύφεση η φωτιά στην Κόρινθο – ελπίδες ότι σήμερα θα τεθεί υπό έλεγχο

0

Ύστερα από δύο μαρτυρικά και εφιαλτικά 24ωρα, το πρώτο φως της νέας ημέρας, δείχνει πια ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι η φωτιά στην Κόρινθο, σήμερα, θα τεθεί υπό έλεγχο. Τα σημάδια που ήταν ορατά απο χτές επιβεβαιώθηκαν, οι άνεμοι κόπασαν (σήμερα το πρωί η έντασή τους δεν έχει καμία σχέση με την Τετάρτη και την Πέμπτη) και οι εργώδεις προσπάθειες των αεροπόρων της πυροσβεστικής που πετούσαν ασταμάτητα από την Τετάρτη μέχρι και χτες το βράδυ δικαιώθηκαν. Αν δεν αλλάξει δραματικά κάτι, εντός της ημέρας η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Φυσικά, αυτή την στιγμή οι φλόγες καίνε ακόμα παντού, αλλά κυρίως στο ανατολικό μέτωπο της Ντράσας, του Γαλατακίου και της Ξυλοκέριζας, προς την οποία κατέβηκε στην διάρκεια της νύχτας. Εκεί έχει πέσει το κύριο βάρος των προσπαθειών των εναέριων μέσων που επιχειρούν, αλλά και των επίγειων δυνάμεων.

Τα παραπάνω επιβεβαίωσε και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, ο οποίος δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως «η πυρκαγιά στις Κεχριές Κορινθίας είναι πλέον σε ύφεση. Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο και η γενική εικόνα της είναι πολύ καλή. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η φωτιά είναι πλέον στάσιμη». Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος εξήγησε μιλώντας γιατί είναι «δύσκολη» η συγκεκριμένη πυρκαγιά: «Οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε δύσβατες περιοχές, ενώ έφτασαν σε συμπαγή δάση σε λόφους, όπου δεν υπάρχει κανένα σημείο πρόσβασης. Σημειώστε, ότι στα πιο δύσβατα σημεία επιχειρούν δυνάμεις της ΕΜΑΚ».

Ο αντιστράτηγος αναφερόμενος στο σχέδιο αντιμετώπισης της πυρκαγιάς, υπογράμμισε: «Έχουμε απλώσει σε διάφορα σημεία δίχτυα με σωλήνες, μέσω των οποίων ρίχνουμε νερό από οχήματα, ώστε να πετύχουμε την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοηθούν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς».

Να σημειωθεί ακόμα ότι η ανατολική Κορινθία κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κάτι που σημαίνει ότι από την Δευτέρα, εφόσον ο κύκλος του πύρινου εφιάλτη κλείσει οριστικά, θα ξεκινήσει η διαδικασία καταγραφής των ζημιών.

Η Ευρώπη οφείλει να προασπίσει την κυριαρχία της».Τα παραπάνω αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, στα ελληνικά, ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Previous article

Κάτοικοι του Λουτρακίου αντιδρούν στην έλευση του προαστιακού στο κέντρο της πόλης

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.