ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Πυροσβέστης στις Κεχριές έσωσε χελώνα: «Μου γέλασε την ώρα που την έσωζα!»

0

Μαθήματα ανθρωπιάς παρέδωσε ο πυροσβέστης Γιάννης Βαρέλας, ο οποίος πέρα από τη σκληρή και επίπονη μάχη που έδωσε με τις φλόγες στις Κεχριές Κορινθίας, βρήκε στην περιοχή που ξέσπασε η πυρκαγιά μία χελώνα, που είχε καταφέρει να επιζήσει και περιέγραψε με συγκινητικά λόγια στο zoosos.gr τον τρόπο με τον οποίο την έσωσε.

«Από τη φωτιά στις Κεχριές τώρα. Την έσωσα και αντί να κρυφτεί όπως κάνουν όταν τις πιάνουμε στα χέρια, βγαίνει έξω και σαν να μου “γελάει”. Ήπιε το νεράκι που της έβαλα και την πήγα άλλου.».

Το γεγονός αυτό πρέπει να βάλει όλους σε μία διαδικασία αναθεώρησης του τρόπου σκέψης. Θύματα πυρκαγιάς δεν είναι μόνο οι άνθρωποι. Δεν καταστρέφονται μόνο οι ζωές και οι περιουσίες των ανθρώπων και δεν είναι οι μόνοι που βιώνουν τραγικές στιγμές κατά τη διάρκεια μίας πυρκαγιάς.

Χιλιάδες ζώα χάνουν σε αυτές τις πυρκαγιές τη ζωή τους με τον πιο βασανιστικό τρόπο. Ο πόνος που νιώθουν στο κορμί τους, όταν καίγονταιασφυκτιούν και τελικά πεθαίνουν δεν διαφέρει σε τίποτα από εκείνον που βιώνουμε εμείς οι άνθρωποι.

Πηγή: www.newsbreak.gr

admin

Παρουσίαση βιβλίου του Κ. Παππή στα πλαίσια των “Σικυωνίων 2020”

Previous article

Φριχτό θάνατο βρήκαν ζώα στις πυρκαγιές της Κορινθίας

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *