ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Σταυρέλης: να βοηθήσει τους ανέργους ο δήμος Κορινθίων

0

Ένα θέμα με ευρύτατες κοινωνικές διαστάσεις αναδεικνύει με μία ανάρτησή του ο Νίκο Σταυρέλης. Πρόκειται για το ζήτημα των μακροχρόνια ανέργων, οι οποίοι στον δήμο Κορινθίων είναι πάρα πολλοί.

Μάλιστα ο κ. Σταυρέλης κάνει ειδική μνεία στους ανέργους από τον χώρο της οικοδομής και ζητά από τον δήμο να αναλάβει την πρωτοβουλία να τους βοηθήσει μέσα από προγράμματα.  

«Στο Δήμο Κορινθίων είναι πολύ υψηλός ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων, κυρίως στο τεχνικό τομέα της οικοδομής (μπετατζήδες, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, σιδεράδες, ξυλουργοί κ.ά) και μάλιστα στη κρίσιμη ηλικία κοντά στη συνταξιοδότηση (άνω των 55 ετών)», γράφει ο κ. Σταυρέλης.

«Η κρίση των μνημονίων και κατά συνέπεια η ανεργία επηρέασε τα μέγιστα στην αύξηση του αριθμού. Ο Δήμος Κορινθίων, ως κατ’ εξοχήν κοινωνικός φορέας, και πρέπει και μπορεί να συμβάλει στην ανακούφιση μέρους των προβλημάτων.

► Επιβάλλεται να συμμετάσχει στο ισχύον πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση μακροχρόνια άνεργων ηλικίας 55-67 ετών, μέσω της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρείας Κορινθίων (ΔΑΕΚ). Τουλάχιστον 20 άτομα μπορούν να απασχοληθούν με διπλό όφελος. Αφενός την βοήθεια στους άνεργους συμπολίτες μας για 2 χρόνια (σημαντικά για τη συνταξιοδοτική τους κατάσταση) και αφετέρου την παραγωγή τεχνικού έργου σε συντηρήσεις, επισκευές σχολείων, κτιρίων, κοινόχρηστων χώρων κλπ.
Το πρόγραμμα είναι ελκυστικό αφού επιχορηγούνται από τον ΟΑΕΔ οι δημοτικές επιχειρήσεις με το 75% του συνολικού μισθολογικού και μη κόστους (αποδοχές και ασφαλιστικές εισφορές, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επίδομα αδείας) με αποδοχές μέχρι 750 €.

► Ένα άλλο παράλληλο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ βρίσκεται σε εξέλιξη και ο Δήμος μπορεί να ωφεληθεί για την απασχόληση για 24 μήνες με επιδότηση 90% του μισθολογικού κόστους και 800 € ανώτατες αποδοχές για την απασχόληση ΑμεΑ, απεξαρτημένων από εξαρτησιογόνες ουσίες, αποφυλακισμένους κλπ

Άλλωστε και στο παρελθόν ο Δήμος έχει δείξει το κοινωνικό προφίλ την περίοδο 2012-2014 με την απασχόληση 13 μακροχρόνια άνεργων με επιτυχία μάλιστα και σημαντικό έργο μέσω της τότε Δημοτικής Επιχείρησης ΔΗΚΕΚ επί προεδρίας Φώτη Φόρτη.

Ας τρέξει λοιπόν ο Δήμος και να ωφεληθεί και να ωφελήσει», καταλήγει ο επικεφαλής της παράταξης Πνοή Δημιουργίας.

Ανοίγει από την Παρασκευή και πάλι η παιδιατρική κλινική στο Νοσοκομείο Κορίνθου

Previous article

Ξεκινούν τον Σεπτέμβρη τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *