ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΚΟΡΟΝΟΪΟΣ

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Κορινθία

0

Πενήντα επτά νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ την Τετάρτη. Από αυτά τα 13 είναι εισαγόμενα και τα 44 εγχώρια εκ των οποίων τα δυο εντοπίζονται στην Κορινθία, ένα στα Λουτρά Ωραίας Ελένης και ένα στην Κόρινθο.

Οι ασθενείς επί του παρόντος δεν νοσηλεύονται.

Για τα αναφερόμενα κρούσματα έχει πραγματοποιηθεί και είναι σε εξέλιξη επί του παρόντος ιχνηλάτηση επαφών και χορήγηση οδηγιών από τη ΓΓΠΠ.

Τα επιδημιολογικά στοιχεία του Αυγούστου θα διαμορφώσουν τις τελικές εισηγήσεις της επιτροπής για το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, χωρίς να αποκλείεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για μαθητές και δασκάλους.

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και συστήνουν τη χρήση μάσκας, όπου είναι υποχρεωτική, και στα παιδιά από 2 ετών και πάνω.

Υποχρεωτική είναι πλέον η χρήση μάσκας για εργαζόμενους και πελάτες στους περισσότερους κλειστούς χώρους, καθώς οι επιστήμονες εκφράζουν ανησυχία για τη διασπορά του κορονοϊού.

Το πρόστιμο μη συμμόρφωσης ανέρχεται στα 150 ευρώ, ενώ ξεκινούν εντατικοί έλεγχοι για την τήρηση των κανόνων προστασίας. Την Τετάρτη, πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου, τα κλιμάκια ελέγχου περιορίστηκαν σε συστάσεις.

admin

Παραδοχή από τον Νίκα! Στις χωματερές της Κορινθίας φέρνουν σκουπίδια από άλλες περιοχές

Previous article

Γρήγορο και δωρεάν internet με ταχύτητες 100 mbps στο κέντρο της Κορίνθου

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *