ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Η Virgin Galactic αποκάλυψε την καμπίνα του SpaceShipTwo

0

Η Virgin Galactic ιδρύθηκε από τον Richard Branson το 2004 και τώρα η Social Capital Hedosophia Holdings Corp έχει εξαγοράσει το 49% της εταιρίας και στόχο έχει την υλοποίηση διαστημικών τουριστικών ταξιδιών όπως η Space Adventures, μία εταιρία η οποία μετράει ήδη ταξίδια στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό για εφτά πολίτες.

Η Virgin Galactic έκανε τα αποκαλυπτήρια του εσωτερικού του SpaceShipTwo, μέσω ενός livestream το οποίο μας έκανε μία εικονική ξενάγηση στο σκάφος. Το σημαντικότερο στοιχείο που ξεχωρίζει, είναι τα πολλά παράθυρα για να έχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη θέα στο διάστημα, οι διαστημικοί τουρίστες που θα μεταφέρει.

Τελικά, το εσωτερικό του σκάφους σχεδιάστηκε με έναν κύριο στόχο στο μυαλό, να μας δώσει την τέλεια θέα της Γης από το διάστημα.

Είναι μία μεγάλη στιγμή επειδή, παρά το γεγονός πως το event είναι εικονικό, η σημασία του είναι να αρχίσει να ανοίγει το διάστημα για όλους. Είναι επειδή σχεδιάστηκε ειδικά για να επιτρέψει σε χιλιάδες ανθρώπους να πετύχουν τα όνειρά τους για ένα ασφαλές ταξίδι στο διάστημα. – Sir Richard Branson

Οι θέσεις είναι ανακλινόμενες και κατασκευασμένες από αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ενώ οι οθόνες στην πλάτη θα προβάλουν πληροφορίες πτήσεις, καθώς και live εικόνα από τις 16 κάμερες που υπάρχουν στο εξωτερικό του σκάφους. Θα υπάρχει επίσης δυνατότητα διαμοιρασμού αυτού του περιεχομένου στα social media. Η καμπίνα θα διαθέτει 17 παράθυρα, ενώ εφόσον δε θα υπάρχει βαρύτητα, όλες οι επιφάνειες είναι καλυμμένες με μαλακό υλικό και χερούλια.

Οι υποψήφιοι διαστημικοί τουρίστες έπρεπε να καταβάλουν $1.000 για να μπουν στη σειρά αναμονής από τον Φεβρουάριο, ενώ όταν εκδοθούν τα εισιτήρια αναμένεται να κοστίζουν $250.000.

admin

Παρακολουθήστε τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λουτρακίου

Previous article

Υεμένη: Αγόρια από την κοινότητα Muhamasheen κρατούν όπλα.

Next article

You may also like

Comments

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *