Περιφερεια

Την επόμενη εβδομάδα έτοιμο το πόρισμα για τις αναγκαίες παρεμβάσεις στα καμένα

0

Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα παραδοθεί στον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκα το κοινό πόρισμα που θα συντάξουν οι τρεις επιτροπές που συγκροτήθηκαν για να κάνουν την καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την τελευταία μεγάλη πυρκαγιά στον πρώην δήμο Σαρωνικού. Αμέσως μετά, «με τον φάκελο υπό μάλης», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νίκας, θα ξεκινήσει ο κύκλος επαφών με την κυβέρνηση προκειμένου να αντληθούν πόροι για να ξεκινήσει η αποκατάσταση του καμένου δάσους και κυρίως τα αντιπλημμυρικά έργα που έχει ανάγκη η περιοχή, ώστε να μην προκληθούν πλημμύρες τον χειμώνα.

Είναι αλήθεια ότι προκαλεί εντύπωση η ταχύτητα με την οποία έδρασε η Περιφέρεια για τα δεδομένα της δημόσιας μηχανής. Γι αυτό και θα περιμένουμε να δούμε αν η συνέχεια θα είναι ανάλογη. Διότι αν πράγματι το πόρισμα κατατεθεί και ο κύκλος των συναντήσεων του Περιφερειάρχη ξεκινήσει εντός των επόμενων ημερών τότε μπορούμε να έχουμε ελπίδες πως η περιοχή θα αντιμετωπίσει τον εφιάλτη των πλημμυρών. Κάτι, πάντως που αντικειμενικά είναι δύσκολο.

«Θα διαθέσουμε πόρους για την ανασυγκρότηση της περιοχής κατά απόλυτη προτεραιότητα, αυτό σας το υπόσχομαι», τόνισε ο Περιφερειάρχης και συμπλήρωσε ότι ο ρόλος της Περιφέρειας είναι διττός. Κατά το πρώτο σκέλος να δρα προληπτικά διατηρώντας καθαρούς δρόμους και ρέματα σε συνεργασία με την δασική υπηρεσία και το δεύτερο να παρεμβαίνει μετά τις ζημιές που θα προκληθούν για να αποκαθιστά δάση και υποδομές.  

Τέλος ο κ. Νίκας τόνισε με σαφή διάθεση να αφήσει αιχμές ότι η Περιφέρεια θα αναζητήσει μηχανήματα που αποτελούν περιουσιακά της στοιχεία (μπουλντόζες, εκσκαφείς, φορτηγά κ.α.) τα οποία, όπως είπε είναι χαμένα εδώ και μια δεκαετία και θα τεθούν στην διάθεση των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας.

Φωτιές στους Αγίους Θεοδώρους: Τρεις πύρινες εστίες ταυτόχρονα – Σταμάτησε ο Προαστιακός

Previous article

Παραδοχή από τον Νίκα! Στις χωματερές της Κορινθίας φέρνουν σκουπίδια από άλλες περιοχές

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.